Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
08.12.2020
19:58
Kadetinje POK Krško
Foto: POK Krško
Kadetinje Posavskega odbojkarskega kluba Krško so po dveh odigranih krogih v svoji kvalifikacijski skupini še vedno v igri za dodatne kvalifikacije za preboj v najmočnejšo slovensko kadetsko ligo.

Kadetinje ohranjajo možnosti za preboj v 1. ligo

KRŠKO Za kadetinjami Posavskega odbojkarskega kluba Krško sta prva dva kroga kvalifikacij, v katerih se 21 najboljših slovenskih ekip bori za uvrstitev v 1. ligo državnega prvenstva. V skupini B jim je žreb za nasprotnika namenil slovenskega velikana Calcit Kamnik ter ljubljanski Krim, ki velja za eno najboljših ekip iz slovenske prestolnice. Ostale slovenske ekipe se med tem merijo v kvalifikacijah za 2. in pa 3. ligo.

Odbojkarice POK Krško, kadetinje

Turnir v Kamniku

Krške odbojkarice je najprej pričakal turnir v Kamniku, kjer so na prvi tekmi zelo tesno ter nekoliko nesrečno izgubile prvi niz proti Krimu s 25:23, v drugem nizu pa so nato popustile ter niz gladko izgubile s 25:14. A so svojo igro nato dvignile na višjo raven proti lani najboljši ekipi v kategoriji kadetinj, kamniškemu Calcitu. V prvem nizu so še do 15. točke bile izenačene s Kamničankami, ki pa so nato unovčile svoje izkušnje ter uspele dobiti niz 25:18, medtem ko so Krčanke drugi niz proti favoriziranim nasprotnicam izgubile na 12. točki. Poraz, ki pa je veliko obetal, saj bi se s takšno z igro, kakršno so pokazale proti kamniškim odbojkaricam, v prihodnje lahko vpletle v boj za tako željeno drugo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije za 1. ligo.

Turnir v Ljubljani

In prav to se je zgodilo na drugem turnirju, ki je bil organiziran v Ljubljani. Calcit je ponovno pokazal vso svojo moč ter ambicije, da letos ponovno cilja na državni naslov, saj je kljub zelo dobri igri krških odbojkaric slavil s 25:13 in 25:15. Nato pa je prišel tako težko pričakovani obračun. Priložnost za maščevanje Krimu za poraz na prvi tekmi. Krške odbojkarice so tako v najpomembnejšem trenutku prikazale svojo najboljšo predstavo ter na njihovem domačem igrišču v pravi odbojkarski poslastici premagale Krim s 25:21 in 26:24. Krškim odbojkaricam je vzdušje nekoliko pokvarilo le dejstvo, da je Calcit, ki si ji praktično že zagotovil nastope v 1. ligi, vzel svojo tekmo s Krimom z levo roko, tako da so Ljubljančanke slavile ter nekoliko pobegnile krškim odbojkaricam na lestvici.

Ko se zdravstvena situacija umiri, praznik odbojke v Krškem

A nič še ni izgubljeno… Ko se bo zdravstvena situacija nekoliko umirila ter bodo odbojkarice ponovno lahko stopile na parket, nas čaka še odločilni turnir v Krškem, na katerem imajo naše odbojkarice še vedno lepe možnosti, da si zagotovijo drugo mesto v skupini ter s tem tudi dodatne kvalifikacije za tako željeno 1. ligo, saj za Ljubljančankami zaostajajo za vsega eno zmago, tako da imajo krške punce še vedno vse stvari v svojih rokah in same odločajo o svoji usodi. V primeru dveh zmag bi se zagotovo uvrstile v dodatne kvalifikacije za 1. ligo, verjetno pa bo dovolj že zmaga nad Krimom. V vsakem primeru pa nas v Krškem čaka pravi praznik odbojke.

Tadej Mesarič

odbojka
pok krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja