Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
01.04.2022
13:28
Naja Pinterič
Foto: KKK Čatež
V sončnem vremenu, a ob izjemno nizkem vodostaju reke Soče so v kajakaškem centru Solkan v soboto izvedli mednarodno tekmovanje v slalomu na divjih vodah.

Naja Pinterič zmagala v Solkanu

SOLKAN V Solkanu je na tekmovanju sodelovalo okoli 150 tekmovalk in tekmovalcev z desetih držav, večino uvrstitev na zmagovalni oder so dosegli slovenski predstavniki. Vsi tekmovalci in tekmovalke so nastopili v dveh vožnjah, štel pa je boljši doseženi čas.

Čateška mladinka Naja Pinterič nadaljuje sezono z odličnimi rezultati. Najprej se je na progo podala s številko 3 v svoji paradni disciplini kanu, kjer je v prvi vožnji postavila najhitrejši čas med mladinkami, med članicami pa se je uvrstila na peto mesto. V drugi vožnji je svoj čas še popravila in dosegla tretje mesto v absolutni konkurenci.

V kajaku se je prvo tekmo prepričljivo zavihtela na prvo mesto med mladinkami in na osmo mesto v absolutni konkurenci. V drugem teku jo je ogrozila tacenška tekmovalka Ula Skok, a je Naja tudi v kajaku svoj čas še izboljšala, prevzela vodstvo med mladinkami in se povzpela na šesto mesto v absolutni konkurenci.

Fotogalerija (Foto: Kajak kanu klub Čatež):

Konec aprila v Tacnu

Naslednje večje slalomsko tekmovanje v Sloveniji bomo spremljali 23. in 24. aprila v Tacnu. Takrat bomo spremljali ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah in tekmo za točke ICF, za slovenske predstavnike pa bo še posebej pomembna, saj bo tekmovalni konec tedna prinesel prva dva rezultata v letošnji seriji izbirnih tekem. Naja računa na obe mesti v slovenjski mladinski reprezentanci.

(KKK Čatež, eP)

kajak kanu klub čatež

Pridružite se nam

Poglejte tudi