Skip to main content
V Posavju 3.9° C Sreda, 19. januar 2022
21.10.2019
10:04
Foto: Klub borilnih veščin Sevnica
Klub borilnih veščin Sevnica je v sodelovanju s Športno unijo Slovenije in Kyokushinkai karate zvezo Slovenije Vzorno organizirala XXIX. Tradicionalno športno prireditev Karate fest Tanin open 2019.

Karate fest v Sevnici

SEVNICA Karate fest je v Športni dom Sevnica privabil nekaj manj kot 150 mladih karateistov iz 11 slovenskih karate klubov. Prisotne je uvodoma nagovoril predsednik KBZS prof. Vladimir Sitar, ki je izrekel prijazno dobrodošlico vsem prisotnim ter mladim tekmovalcem zaželel veliko uspeha. Po predstavitvi klubov, sodnikov ter sodniškem pozdravu so se tekmovalci v dopoldanskem delu najprej pomerili v prikazu osnovnih karate tehnik v gibanju KIHON, sledili so nastopi v karatejskih formah KATA, na koncu pa so se med seboj pomerili še najboljši borci v KUMITE kontaktnem karateju za naslove državnih prvakov.

Glavni sodnik dopoldanskega tekmovanja v Kihon in Kata disciplinah je bil Andrej Kerin iz KBV Dren Leskovec, popoldanskega v kontaktnih borbah za naslove državnih prvakov v Full Karate Combat pa Tomaž Groboljšek iz PDK Zagorje ob Savi. Številni obiskovalci, ki so dodobra napolnili tribuno in prireditveni prostor ob boriščih, so lahko zopet »na delu« videli trenutno najboljše borce kontaktnega karateja.

Pred podelitvijo medalj je Komisija za pasove pri Kyokushinkai karate zvezi Slovenije podelila še diplomi za mojstra Kyokushin kontaktnega karateja za osebne zasluge in razvoj kontaktnega karateja v Sloveniji, Tomažu Groboljšku iz PDK Zagorje ob Savi, ki je prejel diplomo za mojstra Kyokushin karateja San-dan 3.DAN in prof. Vladimirju Sitarju, predsedniku Kickboxing zveze Slovenije, ki je prejel diplomo za mojstra Kyokushin karateja Sichi-dan 7.DAN.

Fotogalerija (Foto: KBV Sevnica):

Štiri zlate medalje za domačine

Najboljšim posameznikom v Kihon in kata disciplini so podelili medalje Karate festa Tanin open 2019, tistim, ki pa se jim ni uspelo uvrstiti na zmagovalne stopničke, pa je organizator podelil lepe spominske medalje. Zlate medalje v katah so Klubu borilnih veščin Sevnica priborili Maksimiljan Stopar, Klara Štigl, Ivana Ćerić in Gašper Štigl. Srebrno medaljo je osvojil Tilen Požun, z bronom okrog vratu pa so se veselili Žak Cesar, Matic Paskvale, Matic Grilc v katah in Nina Paskvale v Kihon.

Podelili medalje za najboljše borce v kontaktnem karateju

Na koncu so podelili še medalje za najboljše borce Slovenija open 2019 državnega prvenstva v kontaktnem karateju v disciplini Full karate combat. Naslove državnih prvakov so osvojili Denis Orač in Blaž Pečnik pri članih, Amadej Božič pri kadetih, Tadej Božič dvakrat, eno v svoji težnostni kategoriji in v absolutni, Anže Kermc, Tilen Cvelbar, Matic Grilc, Matic Paskvale in naslov podprvaka Gašper Štigl pri mlajših kadetih.

Klub borilnih veščin Sevnica

sevnica
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja