Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
23.06.2022
13:00
Foto: Karate klub Brežice
Karate klub Brežice je izpeljal že drugo letošnjo šolsko tekmovanje za Pokal Posavja v karateju. Tokrat so se vsi nastopajoči pomerili v dveh disciplinah in sicer borbi na tarči in športnih bojih.

Nastopili karateisti iz osmih osnovnih šol

Karate zveza Slovenije je letos uvedla novo disciplino "borba na tarčo", s katero omogoča manj izkušenejšim tekmovalcem, da se pomerijo v bojih, vendar ne s pravim nasprotnikom, temveč s samostoječo tarčo. Na ta način se tekmovalce počasi navaja na borbene kombinacije vendar brez strahu do morebitnih udarcev s strani nasprotnikov.

Na tekmovanju so nastopili mladi karateisti in karateistke iz 8 okoliških osnovnih šol (Brežice, Globoko, Raka, Bistrica, Bregana, Cerklje ob Krki, Bizeljsko in Velika Dolina). Nastopajoči so prejeli prave unikatne kolajne za svoj pogum. Prejemniki zlatih kolajn pa so bili naslednji zmagovalci posameznih kategorij: Sofia Popijač (OŠ Brežice), Ian Črpič (OŠ Brežice), Aleksa Ivanov (OŠ Brežice), Žan Lubšina (OŠ Brežice), Niko Cicvarić (OŠ Bregana), Santeja Ivnik (OŠ Bizeljsko), Filip Zlobko (OŠ Cerklje ob Krki), Angelika Li Žičkar (OŠ Cerklje ob Krki), Gal Budič (OŠ Brežice) ter Vita Sambunjak (izven konkurence).

Na šolskem tekmovanju je nastopilo mnogo bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodno področje tako, kot to sedaj že počnejo nekateri tekmovalci našega kluba. V tem letu je že mlada generacija tekmovalcev karate kluba Brežice pokazala, da se lahko enakovredno kosa s svojimi vrstniki saj so na različnih mednarodnih turnirjih, državnih prvenstvih in državno pokalnih tekmovanjih v tem letu osvojili že izjemnih 72 kolajn (15 zlatih, 19 srebrnih, 38 bronastih).

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti, temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki vadimo plemenito borilno veščino – karate do (karate pot).

Posebna zahvala gre tudi vsem staršem, ki nam zaupate svoje otroke ter vsem sponzorjem in podpornikom brez katerih ne bi mogel klub normalno delovati: Občini Brežice, Zavodu za šport Brežice, družbam HESS, Elmont, Sipro, IBE, NEK, GEN energija, Artisk.

(Karate klub Brežice, eP)

borilni športi
brežice
karate klub brežice

Pridružite se nam