Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
06.05.2019
07:47
Foto: Karate klub Brežice
Prvi vikend v maju je na Cipru v mestu Limassol potekal svetovni karate pokal za mlade (Karate1 Youth League).

Slovensko reprezentanco je v kategoriji kadetinj zastopala odlična mlada karateistka Karate kluba Brežice Ela Petan, ki je v višjo kategorijo prestopila pred kratkim. Ela je izjemna tudi zato, ker tekmuje tako v katah kot v borbah in za obe disciplini pridno trenira. Ob vsem tem pa dosega odlične rezultate v šoli in tudi na raznih tekmovanjih iz znanja.

V soboto zjutraj je najprej nastopila v katah. V konkurenci je imela 64 tekmovalk iz 25-ih držav sveta. V prvem kolu je odlično izvedla kato Annan in prejela oceno 22,02, kar pa tokrat še ni zadostovalo za preboj naprej. Njeno izvedbo je kot res dobro ocenil tudi selektor slovenskih katašev Vili Klanjšček, ki je po videnem nastopu upal, da se bo Ela gladko uvrstila naprej. Ela bo prav gotovo v katah še zelo napredovala in dobila veliko priložnosti za poseganje v boj za medalje. V nedeljo je naša najbolj kompletna tekmovalka nastopila tudi v borbah kadetinj pod 54 kg.

V konkurenci je imela kar 78 tekmovalk iz 32-ih držav. V prvem kolu je bila prosta, v drugem pa gladko z 8 : 0 premagala domačinko Merto Merilena. Tretjem kolu je za nasprotnico dobila reprezentantko Avstrije Stello Kleinekathoefer in jo ravno tako premagala z rezultatom 3 : 0, kar pomeni, da se je uvrstila v četrto kolo, ne da bi ji nasprotnice zadale kakšno točko. V četrtem kolu se je borila proti kasnejši polfinalistki Nemki Mii Bitsch in dvoboj žal izgubila z rezultatom 0 : 4. Ker Nemki ni uspelo v finale, je Ela tu zaključila svoje tekmovanje, s katerim pa je lahko povsem zadovoljna, saj je to zanjo šele druga velika tekma v kadetski reprezentanci.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja