Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
24.06.2019
12:39
Foto: Karate klub Radeče
Na Slovaškem v Bratislavi je od 20. do 24.junija potekalo svetovno karate prvenstvo, katerega se ga je udeležilo kar 2219 tekmovalcev iz 41-ih držav sveta ter petih kontinentov.

BRATISLAVA Iz Karate kluba Radeče se je svetovnega prvenstva udeležilo pet tekmovalcev, ki so skupaj s tekmovalci iz Karate kluba Novo mesto ter Karate kluba Črnomelj sestavljali Karate team Slovenija - med njimi je izjemen uspeh dosegla Pia Patricija Breznikar, novopečena svetovna prvakinja.

Vsi tekmovalci so celo leto namenili svoj čas resnim pripravam na svetovno karate prvenstvo ter tja odšli zelo suvereni in odločni, da dosežejo največ, kar je možno.

"V Bratislavo na Slovaškem smo prispeli že v sredo, 19. junija, ko sta trenerja našega tima (Mihael Rukše in Aljoša Kramar) imela trenerski seminar. Naslednje jutro, v četrtek, smo pričeli 1. tekmovalni dan za veterane. V tej skupini je nastopal predsednik in trener Karate kluba Radeče, Aljoša Kramar. Nastopal je tako posamično kot v disciplini kata team s trenerjem Mihaelom Rukše ter tekmovalcem Otmarjem Zajc, oba iz Karate kluba Novo mesto. Aljoša Kramar je v svoji disciplini kata posamično v prvem krogu premagal več kot deset tekmovalcev ter ob koncu zaključil na 12. mestu. V disciplini kata tim pa je skupaj s članoma iz Novega mesta prišel v finalni krog in ob koncu končal na 6. mestu," so sporočili iz nadvse uspešnega radeškega športnega kluba.

Naslednji dan v petek, 20. junija 2019 so tekmovali Vili Kramar, Lili Kramar in Elmin Šemič. Vili Kramar je v disciplini kata tako osvojil zelo visoko 5. mesto in z minimalno razliko v finalnem krogu žal ostal brez medalje. Lili Kramar je bila prav tako zelo uspešna v katah in končala na 7. mestu. Ta dan je kasneje nastopal še Elmin Šemić ter tudi on prehitel več kot 10 tekmovalcev, a se žal ni uvrstil v naslednji krog. Kljub temu, da trojica ni osvojila medalj, so bili po besedah trenerja Kramarja "njihovi nastopi izjemni, popolnoma takšni, kot je bilo dogovorjeno, kar predstavlja svojevrstno, interno zmago."

Za ekipo radeških karateistov in njihovih spremljevalcev je bila sobota, 22.junij, zaključni tekmovalni dan. Potekalo je še tekmovanje v borbah in v disciplini adapted karate - tu pa se je klub z eno svojih članic proslavil v vsej svoji odličnosti, saj je njihova karateistka Pia Patricia Breznikar dokazala, da je v svoji skupini do 15 let med dekleti najboljša na svetu in osvojila prvo mesto v katah in postala svetovna prvakinja.

Fotogalerija:

Vsi tekmovalci so srečno in varno vrnili domov že v zgodnjih jutranjih urah ter zadovoljno prejemali vse čestitke in voščila za odlične uvrstitve.

Predsednik Karate kluba Radeče je z vsemi prikazanimi nastopi in športnim pristopom tima zelo zadovoljen, prav tako tudi z uvrstitvami na najvišja mesta. Zelo ponosen pa je tudi na osvojeno za naš Karate klub Radeče in sam kraj Radeče, saj se lahko tako športni klub kot občina pohvalita s prvo zlato medaljo na svetovnem karate prvenstvu, ki jo je osvojila Pia Patricia Breznikar, za kar ji iz kluba prav posebej čestitajo.

Ob koncu sporočila za javnost pa posebno zahvalo predsednik kluba, Aljoša Kramar, izreka trenerju Franju Horn, ki je veliko naredil tako na strokovni plati kot tudi organizacijsko, da so bili radeški športniki tokrat najboljši med najboljšimi.

Za podporo pri nekaterih stroških, povezanih s svetovnim karate prvenstvom, se Karate klub Radeče zahvaljuje Občini Radeče, AGM Nemec d.o.o ter Avto Slak Trebnje, ki so prispevali vsak po svojih močeh, da so nekoliko lažje kot bi sicer (brez finančnih oziroma materialnih vložkov) izpeljali udeležbo ter dosegli naslov svetovne prvakinje v karateju.

Doroteja Jazbec
Vir in foto: KK Radeče

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam