Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
04.01.2022
07:48
Urh Kastelic, vratar slovenske rokometne reprezentance
Foto: arhiv RZS
Enajst dni pred prvo tekmo na evropskem rokometnem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem so se v Zrečah znova zbrali člani slovenske rokometne reprezentance.

"Za reprezentanco se zmeraj igra s srcem"

ZREČE Slovenski rokometaši so se po dvodnevnem novoletnem oddihu znova zbrali člani moške rokometne reprezentance, v pripravah za nastop na evropskem prvenstvu od 13. do 30. januarja na Madžarskem in Slovaškem. Do odhoda na Madžarsko Slovence čakata še dve pripravljalni srečanji z reprezetanco Italije, v sredo v Trbovljah in v Petek v Kopru. 

Kastelic, Janc, Baznik

Reprezentanci se je v Zrečah pridružil še tretji posavski rokometaš na seznamu selektorja Vranješa. Urh Kastelic pravi, da je "za vratarje nekoliko lažje, tudi ko se ekipi priključimo kasneje. V klubskem dresu sem igral še po božiču, tako da sem ostal v tekmovalnem ritmu. Treba se je samo znova privaditi na znane obraze. Za reprezentanco in državo se zmeraj igra s srcem in vsi smo veseli, da smo tukaj."

In kako Kastelic gleda na drugi del priprav pred evropskim prvenstvom? "V zadnjih dneh pred prvenstvom moramo še izboljšati igro v obrambi, na kateri je bil poudarek že v prvem delu priprav. Ne ostane nam več veliko treningov in pa dve tekmi. Upam, da bomo blesteli v obrambi, saj nam to olajša delo," dodaja.

Nasprotniki na Madžarskem? Severna Makedonija, Danska, Črna Gora

Prva tekma Slovence na prvenstvu na Madžarskem čaka v četrtek, 13. januarja, proti reprezentanci Severne Makedonije. Dva dni pozneje bodo igrali z Danci, v ponedeljek, 17. januarja, pa z reprezentanco Črne Gore.

(eP)

rokomet
krško

Pridružite se nam