Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
31.05.2021
09:46
Tretja etapa Dirke po Sloveniji, 11. junij 2021
Grafika: ePosavje.com
V petek, 11. junija, bo na posavskih cestah še kako živahno. Tretja etapa kolesarske Dirke po Sloveniji bo povsem posavska, etapa se bo začela v Brežicah in končala v Krškem. Poglejte traso!

Tretja etapa Dirke po Sloveniji

KRŠKO V petek, 11. junija, se bo tretja etapa Dirke po Sloveniji začela v Brežicah in prek Dobove, BIzeljskega, Bistrice ob Sotli in Virštanja nadaljevala prek Podsrede, Senovega in Brestanice do Sevnice, od tam pa na Studenec, čez Rako do Kostanjevice na Krki in mimo Podbočja ter Krškega nazaj v Brestanico. Kolesarje bo nato čakal vzpon iz Anž na Sremič, od tam se bodo spustili nazaj v Krško in odšli levo proti Zdolam, pa mimo Spodnje Pohance in Dolenje vasi do cilja v Krškem.

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

Dirka po Sloveniji 2021

Od 9. do 13. junija bodo na 27. izvedbi Dirke po Sloveniji na slovenskih cestah nastopili najboljši svetovni kolesarji, tudi zmagovalec lanske Dirke Po Franciji Tadej Pogačar. Tretja etapa bo povsem slovenska, začela se bo v Brežicah in po 165,8 kilometrih končala v Krškem. 

V petek, 11. junija, na posavski cestah

"Etapa bo izredno zanimiva, kajti ekipe bodo branile izplen iz druge etape. Zaradi vzpona na Sremič, ki kolesarje čaka 20 km pred ciljem, zaključek etape ne ustreza nikomur. Pretežak je za sprinterje in prelahek za gorske specialiste. V tej etapi je mogoče vse, uspešen beg, sprint glavnine in celo boj za zeleno majico," so etapo napovedali na uradni spletni strani.

(eP)

kolesarstvo
dirka po sloveniji
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi