Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
10.06.2021
20:36
Krško, reportažni avto RTVSlo
Foto: ePosavje.com
V šestih posavskih občinah je vse pripravljeno na prihod kolesarske karavane Dirke po Sloveniji. Kje se bo splačalo spremljati Dirko po Sloveniji? Razen še na televizijskih ekranih :)

Na zraku

Kolesarska karavana bo svojo pot po posavskih ulicah začela ob 11. uri na Bizeljski cesti v Brežicah, s startom pod vodovodnim stolpom. V nadaljevanju objavljamo naš izbor šestih lokacij, na katerih pričakujemo zanimivo dogajanje. Ob tem bralce prosimo, da še vedno upoštevajo priporočila za preprečevanje širjenja epidemije in se držijo ukrepov, ki veljajo že nekaj časa.

Torej ...

  1. VODOVODNI STOLP V BREŽICAH Na Bizeljski cesti bo živahno že zelo zgodaj. Skoraj 150 kolesarjev v karavani, športni avtobusi, veliko koles, znani kolesarski obrazi. Tadeja Pogačarja boste našli v zelenem dresu. Kdaj? Pa recimo, da po 10. uri bi se že splačalo biti tam
  2. DOBOVA, KAPELE, BISTRICA OB SOTLI Kjerkoli na trasi se boste ustavili, bo živahno. Zanimivo dogajanje pripravljajo v Dobovi in Kapelah, na Bizeljskem bodo naredili kolo iz steklenic penin, pred bencinsko črpalko na Bizeljskem bo grozd iz sodov. Živžav bo tudi naprej od Bistrice ob Sotli proti Virštanju in Kozjem ter Podsredi
  3. KOPRIVNICA, SEVNICA Ob vstopu v krško občino bo veliko dogajanje od Koprivnice prek Senovega in Brestanice do Blance ter sevniške občine. Vsega vam ne moremo razkriti, naj bodo presenečenja. V Sevnici, kjer bo leteči cilj, bo bučno na glavni mestni promenadi. 
  4. RAKA, PODBOČJE Dogajalo se bo vse od Rake do Podbočja. Na Raki bodo predstavili Raško čbulo, v Podbočju velik napis pripravljajo na šolskem igrišču, okrašen bo tudi most na Brodu.
  5. BUČERCA Največ gledalcev bo po pričakovanjih na S ovinku na Bučerci, kjer boste kolesarje lahko videli največ časa. Vzpon, vroč asfalt in ozka cesta. 
  6. KRŠKO V cilju na Trgu Matije Gubca vas bo že v petkovem jutru pričakalo presenečenje. Ne verjamete? Boste videli!

Na kavču

Televizija

Če boste pa vendarle obsedeli na kavču ali pa boste prikrajšani za pot do posavskih cest, vam sporočamo, da se bo prenos na RTV Slovenija in programu Eurosport 2 začel ob 12. uri in 50 z vklopom predvidoma med Brestanico in Senovim.

ePosavje.com

In če boste na kavču poleg daljinca imeli v rokah tudi prenosni računalnik, tablico ali pametni mobilnik, na ePosavje.com bomo dogajanje v Posavju v posebni novici spremljali vse od jutra in do poznega večera. Fotografije, videozapisi, izjave, spremljanje dirke iz minute v minuto. Če boste na kavču, ePosavje.com bo zadetek v polno!

Veliki Podlog, dirka

Sodelujte pri sooblikovanju vsebin!

Bralke in bralce vabimo, da sodelujejo pri sooblikovanju vsebin s petkove etape Dirke po Sloveniji. Fotografije in videozapise nam lahko pošljete po različnih spletnih poteh, objavljamo nekaj usmeritev za sodelovanje

 

(eP)

dirka po sloveniji
krško
brežice
sevnica
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja