Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
14.05.2019
07:41
Foto: KD Tanin Sevnica
To nedeljoso se kljub napovedi slabega vremena z dežjem in vetrom mlajši mladinci KD Sevnica udeležili že 35. Velike nagrade kolesarskega dneva v italijanskem Vidmu s ciljem v Martignaccu.

Mladinci so morali prevoziti slabih 59 km od katerih je bil zadnji del sestavljen iz treh krajših krogov z razgibanim in daljšim klancem z enim gorskim ciljem. Ritem dirke so ves čas narekovali kolesarji slovenskih ekip. Kljub nekaj poskusom begov italijanskih kolesarjev so pobege uspešno krotili. Martignacco. V ciljni sprint je prišla večja skupina kolesarjev, ki so se na koncu udarili za zmago.

Mogoče zaradi nespretnosti in končnega nesodelovanja slovenskih kolesarjev je zmagal Italijanski kolesar Uresella Lorenzo, pred domačinoma Pinarello Alessandro in Vendramini Paolo. Naš najboljši je bil na 7. mestu Jaka Špoljar iz Adrije Mobila. Taninovci so med 120 timi nastopajočimi, glede na svojo mladost dosegli solidne uvrstitve. Tako je bil Grega Podlesnik 20., Leon Klopčič pa 42., medtem ko je bil Klemen Jančič udeležen pri padcu in dirke ni zaključil.

V nedeljo ekipo Tanina čaka še en vrhunec prvega dela sezone in sicer dirka za 13. Veliko nagrado Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade.

KD Tanin Sevnica

sevnica
kd tanin sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja