Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
06.06.2022
07:34
"Tako malo je potrebno, ponovno smo presegli vse meje! 256 kilometrov, 8 ur 55 minut vožnje. S kolesi," so sporočili kolesarji, ki so v petek iz Krškega prispeli v Nerezine na otoku Lošinju.

Kolesarska klasika Krško - Nerezine

NEREZINE (LOŠINJ) Krški kolesarji so v okviru junijske kolesarske klasike "Krško - Nerezine" obiskali zelo priljubljeno posavsko počitniško destinacijo. Pod taktirko Dami Zupija ter s pomočjo idejnega očeta projekta Bojanom Čurič se je 6 kolesarjev tudi letos spoprijelo z zelo slikovito, predvsem pa višinsko zahtevno traso Krško - Nerezine.

Pet kolesarjev in kolesarka

Gašper Bevc, Aljaž Barkovič, Dami Zupi, Damijan Božič, Matic Kernulc in Agata Lenarska - Praljak ter v spremljevalni ekipi Bojan Čurič ter Jojo Libenšek Jojo (PGD Gora) so kolesarjenje začeli izpred hotela City v Krškem, po slabih 9 urah vožnje in 256 prekolesarjenih kilometrih so zaključili v počitniškem naselju Bučanje Nerezine, na otoku Lošinju. Projekt je kolesarski unikuum na geografskem področju Posavja.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Prvič je celotno traso odpeljala ženska udeleženka

Kako zelo je projekt odmeven, je povedal v kratkem razgovoru tudi Dami Zupi, ki je med drugim navedel, da je letošnja vožnja znova nekaj posebnega, saj je prvič v 17 letih traso v celoti odpeljala tudi ženska udeleženka. Pa ne samo to, posebej za to vožnjo je prišla iz Poljske. Očitno so Nerezine in Krško zapisane z zlatimi črkami tudi zunaj naše domovine. Projekt Krško -Nerezine vnovič nadgrajujejo posamezniki Damijan Božič ter Matic Kernulc, ki sta "stopila iz svoje cone udobja" in celotno traso odpeljala z zavidljivo povprečno hitrostjo, nekaj več kot 29 km|h.

V nedeljo se vračajo v Slovenijo

"Posavska kolesarska pravljica se nadaljuje. Drugo leto postajamo polnoletni. Morda se nam pridružite tedaj? V naselju Bučanje kolesarje sedaj čaka regeneracija ter razpeljave, karavana se v Posavje vrača v nedeljo, kjer bo za ekipo organiziran sprejem izpred doma upokojencev v Krškem," dodajajo kolesarji.

kolesarstvo
krško
nerezine

Pridružite se nam

Novice iz Posavja