Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
15.07.2022
08:41
Pišece - Kumrovec, kolesarski maraton
Foto: BK Pišece
V soboto je v Pišecah potekal že 15. kolesarski maraton Pišece - Kumrovec – Pišece, ki ga vsako leto v počastitev praznika KS Pišece organizirajo Badminton klub Pišece, ZBV NOB Brežice in Pišece.

Kolesarski maraton Pišece - Kumrovec - Pišece

BREŽICE Vrsto let se trudijo na vse možne načine, da bi kolesarski maraton dvignili stopničko višje tako organizacijsko kot tudi številčno. Letošnji maraton je pripeljal rekordno število kolesarjev, prav posebej kolesarjev pa se je karavani pridružilo med vožnjo od Pišec do Bizeljskega. Pot so tako kolesarji nadaljevali preko Orešja vse do Kumrovca, kjer je vse kolesarje in spremljevalce pozdravil načelnik Občine Kumrovec Robert Šplajt. Poudaril je predvsem meddržavno sodelovanje oziroma predvsem to, da je zdaj prišel čas, da se odstrani železna ograja, ki je bila postavljena ob Sotli. Dodal je še, da se bo z veseljem udeležil jesenskih družabno vaških iger, ki jih bodo organizirali člani BK Pišec skupaj s Športno zvezo ADA. Iz Kumrovca so nekateri izbrali pot čez Bistrico ob Sotli in si tako maraton popestrili z višinskim vzponom proti Svetim goram.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Poskrbeli so za lačne in žejne

"Definitivno si je občina Brežice prekolesaril pomen športne občine in sedaj si vsi športni klubi želimo naj tako tudi ostane," sporočajo iz Badminton kluba Pišece. Po končanem maratonu so pridni člani BK Pišece poskrbeli za žejne in lačne, vsi udeleženci so si bili enotni, da se vrnejo tudi naslednje leto. To je bila tudi zadnja prireditev v počastitev krajevnega praznika v Pišecah.

Pšečki maraton

Želja članov badmintonskega kluba Pišece in vseh akterjev vpetih v kolesarski maraton je, da mora Pšečki kolesarski maraton ostati, saj je to edini aktivni kolesarski maraton v brežiški občini. "Žal so vsi ostali maratoni izumrli, zato moramo s skupnimi močmi poskrbeti, da takšen maraton, ki ima 15.letno tradicijo ostane v našem kraju," dodajajo.

Šport povezuje

Organizatorji si želijo, da bi kolesarski maraton izvedli v dveh dneh, v soboto dopoldan tekmovalnega in otroškega, v nedeljo pa družinskega z vmesnimi postojankami pri lokalnih turističnih ponudnikih. "Definitivno je prišel čas, da se šport poveže med seboj in da pričnemo uporabljati znan pregovor športne zveze ADA "Šport povezuje"", še pravijo v Pišecah.

brežice
kolesarstvo
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja