Skip to main content
Torek, 16. april 2024
10.08.2022
11:30
Benjamin Šeško, Red Bull Leipzig
Foto: Red Bull Leipzig
V zadnjih tednih je veliko zanimanja požel 19-letni Radečan Benjamin Šeško. Na nogometni tržnici je bil eno glavnih imen, povezovalo se ga je s šestimi klubi, zdaj pa je znano dokončno.

Največ zanimanja so pokazali v Manchester Unitedu

RADEČE Nekdanji član Krškega in Domžal se je junija 2019 iz Slovenije preselil v Avstrijo k ekipi RedBull Salzburg, eno leto je kot posojeni nogometaš igral v avstrijskem Lieferingu, lansko sezono pa je zablestel v dresu rdečih bikov, v 24 nastopih je v avstrijski ligi zbral pet zadetkov in tri podaje, za seboj ima šest nastopov v Ligi prvakov, v reprezentančnem dresu pa se je v trinajstih nastopih dvakrat vpisal med strelce.

(08:44) Iz Avstrije v Nemčijo?

V poletnem prestopnem roku je po poročanju različnih virov iz nogometnega sveta zanj zanimanje pokazalo šest klubov, najbolj so se ogreli pri angleškem velikanu Manchester Unitedu, kjer še vedno iščejo okrepitev v napadu in ki bi lahko nadomestila (tudi) Cristiana Ronalda. A vse kaže, da ne bo nič od selitve v angleško Premiere League.

V Leipzigu do 2028?

Med najboljše obveščenimi spremljevalci dogajanja v zakulisju nogometnih klubov in prestopov je Italijan Fabrizio Romano. Po njegovih informacijah - objavo je delil v ponedeljekovem popoldnevu - bo Benjamin Šeško v naslednjih dneh podpisali za RB Leipzig, za skoraj pa sestrsko ekipo rdečih bikov v nemški Bundesligi. Nemški načrt je ta, da naj bi Šeško z Nemci podpisal do leta 2028, a da bi se jim pridružil v naslednji sezoni. Letošnjo sezono bi odigral in dokončal v Salzburgu.

(17:32) Potrjen prestop v Leipzig

Zdaj je tudi uradno potrjeno, Benjamin Šeško bo od sezone 2023 / 2024 naprej igral v nemškem prvoligašu Red Bull Leipzigu. Šeško je z Nemci podpisal petletno pogodbo, sezono 2022 / 2023 bo odigral v dresu rdečih bikov iz Salzburga.

Benjamin Šeško, Leipzig

"Ima veliko potenciala, da postane najboljši"

Tehnični direktor nemške ekipe Christoper Vivell je povedal, da je Šeško eden najboljših talentov v Evropi in ima veliko potenciala, da postane najboljši. "Veliko ponudi v svoji igri, je zelo hiter, močan je v skoku in ima odlične sposobnosti tudi v zraku. Benjamin ima dober pogled proti golu in je kljub svoji višini tehnično nadarjen in iznadljiv. Njegove kvalitete ga naredijo unikatnega in posebnega," z besedami hvale o Radečanu ne skoparijo Nemci.

"Videli smo vsak njegov zadetek"

Vivell dodaja, da Šeška pozna že od njegovega 15. leta, ko je prišel v Salzburg. "Od takrat naprej spremljamo njegov razvoj in smo videli vsak njegov zadetek. Najboljša možnost zanj je, da nadaljuje v Salzburgu še leto dni in bolj odrasel pride v Leipzig. Zelo se veselimo njegovega prihoda," je še pripomnil.

"Imel je veliko ponudb drugih klubov"

Športni direktor Florian Scholz ob tem še pove, da so s prihodom Slovenca naredili odličen prestop. "Zelo smo ponosni, da se je Benjamin odločil za RB Leipzig. Imel je veliko ponudb drugih klubov in zmagali smo v močni konkurenci. Njegov prihod v Leipzig naslednje leto soupada z našim razmišljanjem in nadaljevanjem razvoja mladih in zelo nadarjenih nogometašev v koraku s prestopi bolj izkušenih nogometašev."

Šeško: "Želim biti del uspešne zgodbe"

Šeško je zelo vesel prestopa v Nemčijo in da je prestop dokončno potrjen. "Leipzig je eden najboljših klubov v Nemčiji in iz leta v leto dokazuje, da je eden boljših tudi v Evropi. V zadnjih letih so tu spisali uspešno zgodbo in želim biti del nje tudi v prihodnje," pravi 19-letni Radečan. "Razmišljanje kluba, da zaupajo mladim igralcem in jim ponudijo priložnost za atraktiven in napadalni nogomet je kot nalašč zame. Mesto, stadion in celotna klubska infrastruktura in številne prave poteze v klubu so me prepričale, da je prestop v Leipzig prava odločitev." Radečan je še povedal, da bo pozornost zdaj usmeril v delo s Salzburgom, kjer želi nadaljevati svoj razvoj in biti uspešen, kolikor le bo lahko.

nogomet
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja