Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 25. 2024
28.09.2019
17:49
Foto: arhiv ePosavje
Krški nogometaši so v 11. krogu 2. slovenske nogometne lige zmagali na Koroškem. Srečanje v Dravogradu se je končalo z rezultatom 0:2 (0:2), oba zadetka je dosegel Lovre Čirjak.

Koroška Dravograd : NK Krško
0:2 (0:2)

Semafor:

  • 0:1 - 52. min - Čirjak (NK Krško)
  • 0:2 - 58. min - Čirjak (NK Krško)

Koroška Dravograd:
Kanduč, Petek, Rogina, Kogelnik, Rožej (od 61. Dobaj), Pečnik, Pešl (od  72. Bevk), Vrabič, Ferk, Adomako (od 57. Verstovšek), Ferenčak

NK Krško:
Zalokar, Eckert, Dadić, Eller, Pamić (od 82. Puškarić), Florjanc, Kendeš, Čirjak, Sokler (od 93. Krošelj), Zakrajšek, Regvar (od 59. Jurečič).

Čirjak dvakrat v polno, letos že 13 njegovih golov

Krčani so na Koroškem zabeležili sedmo letošnjo zmago. V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, so pa zato v drugem delu videli dva v vsega šestih minutah. Najboljši strelec Krčanov Lovre Čirjak se je med strelce prvič vpisal v 52. minuto, šest minut pozneje pa je bil uspešen še iz enajstmetrovke in kot se je izkazalo kasneje, je s svojim trinajstim letošnjim zadetkom postavil rezultat srečanja 0:2 (0:2).

Trinajst zadetkov v 11 krogih. Pa dve tekmi je počival

Da je letos Čirjak iz druge galaksije pove podatek, da je v 11 krogih dosegel 13 zadetkov, v povprečju več kot enega na srečanje. A to povprečje je še višje, saj je moral zaradi rdečega kartona v 4. krogu proti Dekanom nato izpustiti dve srečanji - proti Krki v gosteh in proti ekipi Brda doma. In prav te dve tekmi sta edini, na katerih so krški nogometaši letos ostali brez točk.

Brežičani poraženi proti Fužinarju

Brežiški nogometaši so zabeležili še en visok poraz, člani ravenskega Fužinarja so bili boljši z 1:4 (0:2), edini zadetek je za domačine v 74. minuti dosegel Robert Drugovič.

Kako naprej?

V naslednjem krogu Brežičani odhajajo na gostovanje k ekipi Jadran Dekani, v Krškem pa bo drugoligaški derbi. Na Gubcu v soboto, 5. oktobra, Krčani pričakujejo Koprčane, tekma bo ob 18.30 uri.

Kako kaže na lestvici?

Na vrhu drugoligaške lestvice je kar gneča. Pred nepopolnim 22. krogom so zdaj Krčani skočili na 2. mesto (23 točk), s tekmo manj so na vrhu Radomljani (25), Goričani in Koprčani jih imajo 22, vse tri omenjene ekipe pa bodo svoje srečanje 11. kroga odigrale v nedeljskem popoldnevu.

(bš)

krško
nogomet
nk krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja