Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
26.03.2019
14:39
Foto: ePosavje.com
V ligi za razvrstitev v 4. SKL, se bodo brežiški košarkaši še drugič, skupno pa že četrtič, pomerili proti ekipi iz Krškega.

Krško je slavilo na prvih treh medsebojnih tekmah v tej sezoni in tudi tokrat velja za favorita.

To bo že četrti posavski derbi v letošnji sezoni

Prvo tekmo so zanesljivo dobili z 81:57, ostali dve pa sta bili bolj napeti in izenačeni. Na drugi tekmi, ki se je igrala v Brežicah, so slavili v zadnjih sekundah tekme (69:72), na tretji tekmi pa so si prednost priigrali na začetku četrte četrtine in tekmo varno pripeljali do konca. Semafor je kazal 69:60 za Krško.

Na medsebojnih tekmah sta bila strelsko najučinkovitejša Simon Ban (KK Krško) z 27,5 točkami na tekmo in Domen Zevnik (KK Brežice) z 18 točkami na tekmo. Oba igralca sta tudi vodilna strelca svojih ekip v 4. SKL.

Vabljeni v soboto, 30. marca 2019, ob 19. uri v Športno dvorano Gimnazije Brežice! Tekmo bodo popestrili plesalci in plesalke iz Plesnega društva Imani. Vabljeni, vstopnine ni!

Tekma odloča o zmagovalcu skupine za razvrstitev v 4. SKL

Pred zadnjim posavskim derbijem sezone si ekipi delita prvo mesto v skupini za razvrstitev z izkupičkom treh zmag in enega poraza. Prav zato ima ta tekma poseben tekmovalni pomen, saj že odloča o zmagovalcu skupine za razvrstitev v 4. SKL. Brežičani so v drugem delu izgubili le tekmo v Krškem, medtem ko je bilo Krško v zadnjem krogu poraženo proti bivšemu tretjeligašu Gorenji vasi (75:74). Brežiška ekipa je na dveh domačih tekmah v drugem delu v povprečju prejela 68 točk, medtem ko jih dosega 75. Krško pa na gostovanjih dosega po 82 točk, prejme pa jih 69.

Sobota, 19:00, Športna dvorana Gimnazije Brežice

Vabljeni v soboto, 30. marca 2019, ob 19. uri v Športno dvorano Gimnazije Brežice! Tekmo bodo popestrili plesalci in plesalke iz Plesnega društva Imani. Vabljeni, vstopnine ni!

Košarkarski klub Brežice

krško
brežice
košarka
napovednik

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja