Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
27.05.2022
21:25
Kristina Novak
Foto: arhiv ePosavje
Kristina Novak je po zmagi nad prvo nosilko Živo Falkner povedala, da je bilo vzdušje na četrtfinalu mednarodnega turnirja v Krškem izjemno.

"Vzdušje je bilo izjemno"

KRŠKO V četrtfinalu mednarodnega teniškega turnirja v Krškem se je v četrtfinalu poslovila prva nosilka Živa Falkner. V slovenskem četrtfinalu je bila od nje s 6:3 in 6:2 boljša Kristina Novak. Po tekmi je Novakova povedala, da je bilo vzdušje na tekmi izjemno. "Škoda, ker sva igrali že v četrtfinalu. Lepše bi bilo na primer v finalu. Živo poznam, tako da sem približno vedela, kako bo igrala. Ključ je bil v pripravi, pomembno pa je bilo tudi to, da sem v težkih trenutkih zdržala psihološko. Nisem popustila niti, ko sem povedla. Nisem je spustila nazaj. Ob tem pa moram poudariti, da sem se res dobro gibala. Bila sem dovolj pogumna, da sem igrala svoj tenis,"  je po tekmi za spletno stran Teniške zveze Slovenije povedala Kristina Novak.

"Tekmice so bile res izjemne, nisem imela niti ene slabe tekme"

In dodala, da se je s študija iz Združenih držav Amerike v Slovenijo vrnila pred tremi tedni. "Na fakulteti sem zaključila s tretjim letnikom, kar pomeni, da že tretje leto v Nebraski igram tudi tenis. Zdaj bom zamenjala fakulteto, grem na Oklahoma State. Ključ, da trenutno igram tako dobro pa je, da sem od januarja do maja bila prva igralka na fakulteti. Tekmice so bile res izjemne, saj nisem imela niti ene slabe tekme. Z vsako tekmo sem namreč napredovala.  Kakovost tekem se je pokazala kot odločilna tudi na teh domačih tekmah," je dodala.

Za finale z Italijanko, v drugem polfinalu Čehinja proti Američanki

V polfinalu ji bo nasproti stala Chiesa (s 6:4, 4:6 in 6:2 je premagala Kellerjevo), drugo polfinale bo češko-ameriško, tretja nosilka Kucmova bo igrala proti drugi nosilki Aney. Turnir se bo s finalom zaključil v nedeljo.

tenis
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja