Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
05.10.2021
18:57
Kostanjeviški odbojkarji v novo sezono
Foto: OK Kostanjevica na Krki
V soboto se za kostanjeviške odbojkarje začenja nova sezona v 2. slovenski odbojkarski ligi in pred novo sezono imajo visoke cilje. Tiha želja? Zgodovinsko napredovanje v višjo ligo.

Kostanjeviški odbojkarji v novi sezoni ciljajo na naslov

KOSTANJEVICA NA KRKI S tekmo proti drugi ekipi kamniškega Calcita se v soboto za kostanjeviške odbojkarje pričenja nova sezona v 2. odbojkarski ligi. Tako se začenja 16. neprekinjena sezona tekmovanja v različnih starostnih selekcijah, v klubu so na omenjeni dosežek še kako ponosni. 

Vrnila sta se brata Štefanič

V kostanjeviški ekipi so, kljub študijskim in službenim obveznostim, ostali praktično vsi igralci pretekle sezone, ki bodo letos s trenerjem Boštjanom Tomazinom naskakovali osvojitev prvenstva v 2. državni ligi in zgodovinsko napredovanje v ligo višje. Po enoletnem igranju za dolenjskega prvoligaša, MOK Krka, sta v Kostanjevico vrnila brata Štefanič. Martin in Uroš bosta soigralcem zagotovo predala še kako pomembne izkušnje igranja na najvišji ravni.

Odbojka, Kostanjevica na Krki

Felicijan: "Za prihodnost kostanjeviške odbojke se ni bati"

Vodja kostanjeviškega kluba Ervin Felicijan je vesel, da so ponovno v polnem zagonu pri vseh selekcijah v klubu. "Od tistih najmlajših pa vse do članov, kjer vidimo vse domače fante, ki so plod naše vzgoje. Zanimanje za šport in predvsem odbojko se vrača po težkih časih zaradi omejitev v luči virusa. Na treningih vidimo kostanjeviški podmladek, ki kaže, da se nam za prihodnost kostanjeviške odbojke ni bati. Nekatere od njih smo že priključili članski ekipi, kjer so že pokazali, da so iz pravega testa," dodaja Felicijan.

Nov trener mlajših selekcij

V klubu imajo tudi novega trenerja za mlajše selekcije, v Kostanjevici bo svoje znanje najmlajšim predajal Srečko Starič. V svoji dosedanji trenerski karieri je uspešno deloval v Mokronogu.

V prvem delu tekmovanja sedem tekem

Kostanjevičani bodo prvo tekmo nove sezone odigrali v domači dvorani, nato jih čaka gostovanje v Braslovčah in domača tekma z ekipo Vet4Pet Triglav ter gostovanje v Kočevju, pa domači tekmi s Črnučami in Slovensko Bistrico, za zaključek prvega dela tekmovanja pa konec novembra gostovanje v Mariboru.

(bš, eP)

kostanjevica na krki
odbojka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja