Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
28.09.2021
08:43
Gregor Glas, Partizan
Foto: kkpartizan.rs
Krčan Gregor Glas je podpisal triletno pogodbo ter postal postal novi košarkar Partizana, ki ga vodi sloviti trener Željko Obradović. Glas je sicer z beograjsko ekipo opravil celotne priprave.

Gregor Glas član beograjskega Partizana

KRŠKO Gregor se je rodil 29. aprila 2001, visok je 197 centimetrov, pred beograjskim Dynamicom je v članski konkurenci igral še za domačo Sixt Primorsko. V pretekli sezoni je za Dynamic v srbski košarkarski ligi v povprečju dosegal 18,1 točke na tekmo in 4,2 skoka.

Najmlajši, ki je oblekel slovenski dres

S slovensko reprezentanco do 20 let je letos osvojil prvo mesto na evropskem prvenstvu, ki je v obliki challengerja potekalo v Grčiji. Ob tem pa dodajmo, da je v slovenski članski reprezentanci Glas debitiral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo septembra 2018 ter s 17 leti, štirimi meseci in 16 dnevi postal celo najmlajši, ki je oblekel slovenski dres.

Deveta okrepitev črno belih

Krčan je tako postal deveta okrepitev beograjskega Partizana, ki bo v novi sezoni igral v Evroligi in ABA ligi. Ekipo od konca junija vodi Željko Obradović, trener z največ lovorikami v Evropi. V njegovi vitrini je namreč 63 lovorik, med drugim je bil devetkrat prvak evrolige s petimi različnimi ekipami. Na selektorskem mestu je reprezentanco Jugoslavije (Srbije) popeljal do srebra na olimpijskih igrah leta 1996 v Atlanti ter do zlatih medalj na svetovnem prvenstvu 1998 in evropskem prvenstvu 1997.

(su, bš, eP)

košarka
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja