Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
22.11.2021
18:19
V 1. B slovenski rokometni ligi so v 9. krogu odigrali le dve srečanji, tri so odpadle zaradi virusa, šesta tekma tega kroga bo 8. decembra. Sevničani v soboto niso igrali, bodo na naslednji vikend.

RK Krško : RK Dol TKI Hrastnik
37:33 (22:13)

RK Krško:
Kozole, Žitnik, Pajić, Jazbec, Škafar 4, Sintič 8, Sobotič 5, Romih 6, Glaser 3, Baznik 2, Resnik, Švalj 2, Novak 3, Šibanc 4(4).

RK Dol TKI Hrastnik:
Seme, Brilej 1, Lovrič, Ajdari 5, Zobarič 3, Bogovič 5, Gerjovič 1, Štamic, Zupanc 7(3), Blagotinšek 2, Simončič 4, Veršovnik 3, Hohnjec, Potočnik 1, Šubaj 1.

Sedemmetrovke:
RK Krško 4(4), RK Dol TKI Hrastnik 4(3)

Izključitve:
RK Krško 10 minut, RK Dol TKI Hrastnik 16 minut.

Krški rokometaši ostajajo neporaženi

KRŠKO V 9. krogu 1. B slovenske rokometne lige so krški rokometaši dvorani gostili rokometaše iz Hrastnika in jih premagali z rezultatom 37:33 (22:13). Prvih desetih minutah srečanja so gledalci videli izenačeno igro in rezultat na semaforju, v nadaljevanju prvega polčasa pa so domačini pokazali boljšo igro in hitro povedli sprva s tremo, nato s šestimi zadetki in ob zadnji sireni v prvem polčasu vodili z devetimi zadetki prednosti.

V drugem delu so Krčani ohranjali prednost sedmih, osmih zadetkov, le v končnici srečanja so malo popustili in gostje so se z delnim izidom 5:2 uspeli približati na štiri zadetke zaostanka za končni rezultat 37:33. Tekme v Sevnici, ko bi moral biti na sporedu posavsko-zasavski derbi s trboveljskim Rudarjem, zaradi virusa ni bilo.

Kako naprej?

Krčani zdaj s tekmo manj od Izolanov in z enakim številom točk na lestvici zasedajo 1. mesto, v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Radovljico. Tudi Sevničane čaka tekma v goste, v soboto ob 19. uri pri ekipi RD Alples Železniki.

Ale Kukavica, RK Krško

"V drugem polčasu smo bili v napadu preveč nedisciplinirani"

"V tekmo smo vstopili dokaj mirno, rezultat in igro smo imeli pod nadzorom. Dobro igro smo želeli pokazati še v drugem delu, a smo bili v napadu preveč nedisciplinirani, v obrambi pa ni bilo več kontakta. A vseeno naša zmaga ni bila nikoli pod vprašajem," je po tekmi povedal trener Krčanov Ale Kukavica in dodaja, da igra iz drugega polčasa ni bila tista njihova igra, ki je Krčane krasila v vseh teh krogih.

"Do cilja je še daleč, a smo na dobri poti"

"Upam, da se iz drugega polčasa kaj naučimo," še pripomne pred tekmo v Radovljici naslednjo soboto. "Fantom zaupam in mislim, da se bomo vrnili domov z dvema novima točkama. Do cilja je še daleč, a smo na dobri poti.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi vratar Blaž Žitnik, zbral je 9 obramb in kot pravi, da bila do njegova najboljša tekma v letošnji sezoni. "Čeprav tekma za nas sicer ni bila najboljša in nismo pokazali svojih kvalitet, smo cilj izpolnili in sta dve točki ostali doma."

(eP)

krško
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam