Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
17.05.2021
14:15
NK Krško, Damjan Romih
Foto: arhiv ePosavje
V 2. slovenski nogometni ligi smo dobili prvaka. V 1. SNL se v naslednji sezoni vračajo NK Kalcer Radomlje, iz nje pa se v 2. SNL vračajo Goričani. Krčani so dva kroga pred koncem potrdili obstanek.

Krčani potrdili obstanek v 2. SNL

BREŽICE Po tekmah 20. kroga 2. slovenske nogometne je marsikaj jasnega. Tako vemo, kdo odhaja v 1. slovensko nogometno ligo, kdo si je že zagotovil obstanek v ligi in kaj se še lahko spremeni v kvalifikacijo za 1. ligo.

PRVA LIGA Brežičani so gostovali v Radomljah, kjer so domači z dvema zadetkoma v prvem polčasu potrdili sodelovanje v 1. slovenski nogometni ligi v sezoni 2021 / 2022.

DODATNE KVALIFIKACIJE Pred gostovanjem pri prvakih so bili brežiški nogometaši na 3. mestu lestvice lige za prvaka in tako v boju za 2. mesto ter dodatne kvalifikacije. Po zmagi Nafte v Kranju so Prekmurci skočili na 3. mesto lestvice, Novomeščani pa so na Dobu v tekmi zadetkov slavili s končnim rezultatom 3:4. Pred zadnjima krogoma za dodatne kvalifikacije tako najbolje kaže Krki, pred Nafto in Brežičani imajo štiri točke prednosti, doma pa igrajo še s prvaki in v zadnjem krogu gostujejo v Kranju. Brežičani v sredo gostijo Triglav Kranj, v soboto pa gostujejo v Biljah. 

OBSTANEK V LIGI Krčani so s točko proti ekipi Jadran Dekani tudi dokončno potrdili obstanek v drugoligaški druščini. V sredo igrajo v Beltincih, nato pa v soboto doma s Korošci, ekipo Fužinar Vzajemci.

20. krog 2. SNL:

Kalcer Radomlje : Brežice Terme Čatež
2:0 (2:0)

Semafor:

  • 1:0 - 21. min. - Cerar (Kalcer Radomlje)
  • 2:0 - 23. min. - Pišek (Kalcer Radomlje), 11m

NK Krško : Jadran Dekani
1:1 (1:0)

Semafor:

  • 1:0 - 11. min. - Ribič (NK Krško)
  • 1:1 - 47. min. - Pušaver (Jadran Dekani)

(eP)

krško
nk krško

Pridružite se nam