Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
27.02.2022
20:42
Jure Švalj, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški rokometaši so v 17. krogu 1. B slovenske rokometne lige zabeležili še štirinajsto letošnjo zmago. A pot do te ni bila tako enostavna, še v 43. minuti so zaostajali za štiri zadetke.

ŠRD Škofljica : RK Krško
28:31 (17:14)

ŠRD Škofljica:
Lipužič 13 obramb, Hvala-Stojanovič, Šalamon, Dolinšek Kogoj, Kljun 6, Podmenik Mik, Regner, Zafran 1, Gorjup 2, Gliha 1, Rot Ju. 8(4), Pangerc 8, Šnajdar 1, Etling 2, Puc 3, Rot Jo. 3(1).

RK Krško:
Kozole 11 obramb, Pajič, Zorič, Romih 3, Baznik 3, Dular, Košir 2, Glaser 3(1), Sobotič 4, Sintič 5, Resnik, Novak 3, Švalj 3, Jazbec, Šibanc 5 (3).

Sedemmetrovke:
ŠRD Škofljica 5(5), RK Krško 4(4)

Izključitve:
ŠRD Škofljica 6 minut, RK Krško 8 minut.

Pot do zmage ni bila lahka

ŠKOFLJICA V krškem klubu so že pred tekmo s Škofljico napovedovali, da tekma s četrto ekipo na lestvici ne bo tako enostavno. Tokratni gostitelji so namrče v prejšnjem krogu v Izoli odigrali neodločeno, v sobotnem večeru pa je kazalo, da lahko presenetijo tudi vodilno ekipo lige.

Prvi polčas

Krčani so boljše začeli srečanje, po prvem zadetku domačinov so v 10. minuti vodili s 5:3, a so domačini izkoristili štiriminutni strelski mrk Krčanov ter v 20. minuti vodili z 11:8, prednost pa zadržali ob koncu prvega dela - na semaforju je pisalo 17:14.

Drugi polčas

Nič drugače ni bilo v uvodnih minutah drugega dela, ko so v 37. minuti domači vodili s petimi zadetki prednosti in vse je kazalo na drugi poraz Krčanov v 1. B ligi. A do 43. minute, ko je Kozole ubranil strel Rotu, Novak in Baznik pa sta Krčanov vrnila upanje, znižala rezultat na 22:20, tako da je domači trener moral vzeti minuto odmora. Pa domačim ni kaj prida pomagala, Sobotič in Novak sta do 46. minute poskrbela za izenačenje na 22:22. Sintič pa je tri minute pozneje povedel v vodstvo ob rezultatu 23:24.

Krčani so imeli nato do 55. minute ob izenačenjih vselej zadetek prednosti, Šibanc je minuto pozneje s sedmih metrov prvič zadel za dva zadetka prednosti, v 59. minuti pa so prvič v drugem polčasu vodili s tremi zadetki prednosti. Takšna je bila razlika tudi ob zadnjem zvoku sirene, rezultat pa 28:31.

Kako naprej?

V naslednjem krogu v soboto v Krško prihaja ekipa RK Grosuplje, Sevničani odhajajo na gostovanje k ekipi Izole, novomeška Krka pa je s tekmo več prosta. Ob domači zmagi Krčanov bi Krkašem lahko pobegnili na dve točki prednosti, Krčani so namreč na vrhu lestvice po točkah izenačeni z Novomeščani s tekmo manj.

rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice