Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
14.05.2019
07:29
Foto: Krosminton klub Radeče
Na tretjem turnirju letošnje ICO Svetovne krosmintonske serije sta v nemškem Hannovru z zmago in drugim mestom navdušila Lori Škerl in Jaša Jovan.

Minuli vikend je v nemškem Hannovru potekal tretji od petih letošnjih turnirjev Svetovne serije v krosmintonu, na katerem so slovenske barve uspešno zastopali Danaja Knez, Lori Škerl in Jaša Jovan. Še ne 18-letna Lori Škerl je po zmagi na prvem letošnjem turnirju Svetovne serije v domačem Laškem potrdila odlično formo in z zmago v ženski konkurenci odločno napovedala boj za najvišja mesta na julijskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Škerlova je kljub bolečinam v vratu, zaradi katerih je bil njen nastop do zadnjega vprašljiv, turnir odigrala zelo suvereno, v napetem finalnem obračunu pa je ob raznovrstni igri z rezultatom 17:15, 13:16 in 16:13 premagala še najboljšo domačo igralko Anno Hubert. Manj uspešno je tokrat nastopila bivša evropska prvakinja Danaja Knez, ki je izpadla v četrtfinalu prav proti Hubertovi.

Z doseženim sem zelo zadovoljna, še posebej me veseli, da sem kljub zdravstvenim težavam uspela zdržati do konca in uspešno odigrati oba turnirska dneva. Dolga pot na sever Nemčije tako ni bila zaman.

Lori Škerl po odigranem turnirju

V moški konkurenci pa je največji uspeh svoje kratke kariere dosegel aktualni mladinski svetovni prvak Jaša Jovan. Trboveljčan je z odlično igro presenečal iz kroga v krog, v polfinalu pa je z zmago v dveh nizih šokiral še 3. igralca sveta, Šveda Melkerja Ekberga. V finalu se je Jovan spoprijel z najboljšim nemškim igralcem Sönkejem Kaatzem, ki je ravno tako presenetljivo že v četrtfinalu izločil svetovnega prvaka Čeha Makrlika. Po precej izenačenem prvem nizu, ki ga je Kaatz dobil s 16:10, je mladi slovenski igralec v drugem nizu po začetnem vodstvu močno popustil, tako da je Nemec dobil tudi drugi niz (16:6).

Iskreno povedano v zelo močni konkurenci nisem pričakoval tako dobrega rezultata, zato iz Nemčije kljub napornemu turnirju odhajam poln energije in optimizma za nadaljevanje sezone. Zmaga proti Ekbergu mi dokazuje, da lahko premagujem tudi najboljše igralce sveta.

Jaša Jovan po odigranem turnirju

Mešane dvojice

Tudi v mešanih dvojicah je finalu prišlo do slovensko-nemškega obračuna. Par Škerl/Jovan je moral priznati premoč nemškemu paru Hubert/Holleis, Danaja Knez pa je z nemškim soigralcem Adrianom Lutzom osvojila končno tretje mesto.

Krosminton klub Radeče

radeče
krosminton
fotogalerija

Pridružite se nam