Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
24.07.2019
13:10
Foto: Posavski odbojkarski klub Krško
Odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba Krško so se že tradicionalno udeležile slovitega turnirja United World Games v Celovcu.

Tokrat so na Svetovnih igrah mladih sodelovale s kar štirimi ekipami ter dosegle izjemne rezultate, obenem pa si nabirale dragocene izkušnje proti vrhunskim ekipam s celotnega sveta.

U 13 – mlajše deklice: Hana Stanič, Lara Kukovičič, Blažka Felicijan, Karla Reketye Maruša, Daša Mustar, Nina Pleterski, Lana Mežič, Sanja Jan, Ajla Alibegić, Pia Paulina Pinoza, Tajda Peklar, Ema Zagorc, Iva Tomšič, Mia Šešet, trenerja: Egon Ivanjšek in Sandra Bizjak Obe ekipi mlajših deklic sta odlično opravili s skupinskim delom, saj sta se v odločilne boje uvrstili kot zmagovalki svojih skupin, a ju je nato v četrtfinalu pričakal pretežek nasprotnik, tako da sta se obe ekipi v konkurenci U13 morali zadovoljiti z delitvijo odličnega 5. mesta v tej izjemno močni konkurenci.

U 15 – starejše deklice: Tia Toth, Laura Šoba, Nina Švajger, Luna Ilievska, Pina Rožman, Nika Vogrinc, Tea Pešec Žibert, Vanja Vučajnk, Neža Zorič, Ina Starič, Sara Maričič, Lina Stergar, Nika Sotošek, Pia Jaklič, trenerja: Miha Cerle in Tadej Mesarič

Podobno kot njihove mlajše kolegice so nastopile tudi starejše deklice v ekipi POK Krško II, katero so sestavljala dekleta letnik 2004, ki so bile v skupinskem delu prav tako suverene, a jim je žreb nato namenil kasnejše zmagovalke turnirja, tako da so se tudi one poslovile po četrtfinalnih bojih. Osvojile so 5. mesto v kategoriji U15. Zelo dobro so nastopile tudi deklice letnik 2005, ki so sestavljale ekipo POK Krško I in so v bojih s starejšimi nasprotnicami v kategoriji U15 prikazale nekaj vrhunskih predstav in na koncu zasedle 25. mesto. A sama uvrstitev ne prikaže prave slike, saj so bile punce izžrebane v najtežjo skupino, v kateri je bilo tudi nekaj favoritinj za naslov, tako da so po skupinskem delu končale na četrtem mestu in višje od 25. mesta se kljub samim zmagam v izločilnih bojih ni več dalo.

Fotogalerija:

Za krškimi odbojkaricami je tako še ena zelo uspešna sezona, katero so zaključile z nastopom na Svetovnih igrah mladih, kjer so dosegle številne lepe rezultate, ter kar je še pomembnejše... sezono so zaključile z enim lepim dogodkom, ki je punce še bolj povezal ter ustvaril veliko lepih spominov.

Tadej Mesarič, POK Krško

krško
odbojka

Pridružite se nam