Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
23.09.2019
14:32
Foto: ŠK Triglav Krško
V septembru 2019 sta pričeli šahovski ligaški tekmovanji, prvo v Državni članski ligi, kjer igrajo najboljše ekipe v Sloveniji in v 2. članski ligi vzhod, ki velja za kalilnico mladih talentov.

Krški članski šahovski ekipi pričeli s tekmovanji v ekipnih ligah za leto 2019

KRŠKO V obeh ligah nastopata ekipi iz ŠK Triglav Krško, v letošnjem letu z zelo pomlajenima postavama, ker so naši mladi upi dosegli nivoje, da lahko konkurenčno nastopajo v teh dveh ligah. V Državni članski ligi so bila odigrana tri kola, naša ekipa pa se je odlično odrezala in v boju z prvim favoritom lige in lanskim prvakom ŽŠK Maribor dosegla remi. Odločujoči točki za remi sta prispevala najmlajša v ekipi, Matej Požun in Larisa Kuhar. Ekipa tako sedaj zaseda 6. mesto z eno zmago, enim remijem in enim porazom. V novembru in decembru 2019 bo odigranih še preostalih šest kol. Člansko ekipo so v tem kolu sestavljali naslednji igralci  Blažimir Kovačević, Miljenko Muha, Jan Gombač, Peter Urbanč, Matej Požun in Larisa Kuhar.

Fotogalerija (Foto: Šahovski klub Triglav Krško):

V drugi članski ligi je bilo odigrano prvo kolo, naša ekipa pa se je v zelo pomlajeni sestavi srečala s sosednjim klubom ŠK Brežice in iztržila remi. Zmagali so mladinci, kadeti pa so žal izgubili. Ekipo so v tem kolu sestavljali igralci Aleksander Bajc, Ana Urbanč, Pia Marie Ružič, Tina Urbanč, Filip Radej, Kristjan Kodrič Plevnik.

Šahovski klub Triglav Krško

šahovski klub triglav krško
fotogalerija
krško

Pridružite se nam