Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
21.10.2021
19:35
KK Krško
Foto: KK Krško
Krški košarkarji so v prvi tekmi pokalnega tekmovanja povsem nadigrali vodilno moštvo druge lige. Povratno srečanje bo naslednji torek v Ljubljani.

Krški košarkarji povsem nadigrali vodilno moštvo druge lige

KRŠKO Košarkarski klub Krško je v novo sezono vstopil v povsem spremenjeni zasedbi. Pod vodstvom mladega trenerja Domna Zevnika, sicer vodjo mladinskega pogona košarkarskega kluba Krka, so se ekipi pridružili šei mladinci iz Krškega ter mladinci omenjenega novomeškega prvoligaša. Klub letos nastopa v 3. slovenski košarkarski ligi, sezono pa so začeli z zmago in dvema porazoma.

Odločilna zadnja četrtina

Odlično pa jim gre v pokalu Spar, kjer so na prvi tekmi 3. kroga s 96 proti 73 premagali Slovan, sicer vodilno moštvo 2. slovenske košarkarske lige. Srečanje se je začelo dokaj izenačeno z rezultatom 21 proti 21, a so domači ob polčasi vseeno povedli za šest točk. Tretja četrtina je pripadla gostom, potem pa so spet na plin stopili domači košarkarji in zadnjo četrtino dobili s 35 proti 14. Velja omeniti da so na tekmi zadeli kar 13 trojk.

Pri domačih je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Rok ZamanJernej Glas jih je prispeval 16, Rok Pirc pa je v statistiko vpisal točko manj. Dvomestno število košev sta dosegla še Luka Kuselj (13) in Jurij Šalamon (11). Pri gostih je bil tokrat najbolj razpoložen Jon Dolničar s 17-timi točkami.

23 točk prednosti

Povratna tekma, na kateri bo ekipa iz Krškega branila lepo prednost, bo 26. oktobra v športni dvorani Kodeljevo.

S.U.

košarka
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi