Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
04.12.2021
20:43
RK Krško : RD Rudar Trbovlje
Foto: ePosavje.com
Krški rokometaši v 1. B slovenski rokometni ligi še naprej ne poznajo poraza in meljejo vse pred seboj. Tokrat so v 11. krogu lige gostili ekipo Rudarja in zmagali skoraj z 20 zadetki prednosti.

RK Krško : RD Rudar
43:25 (21:12)

RK Krško:
Žitnik, Kozole, Pajić, Jazbec, Škafar 2, Sintič 8, Sobotič 6, Romih 6, Glaser 5, Baznik 7, Resnik 1, Švalj 3, Šibanc 5(2).

RD Rudar:
Žibert, Omahen, Božič, Strehar 7(2), Aletić, Jager 1, Urdih 4(1), Markošek 6, Kocijančič 1, Setnikar, Pistotnik, Deković 5, Oblak 1.

Sedemmetrovke:
RK Krško 2(2), RD Rudar 4(3)

Izključitve:
RK Krško 8 minut, RD Rudar 6 minut.

Deseta tekma, deseta zmaga

KRŠKO Krški rokometaši so pred domačimi gledalci prišli do desete letošnje zmage in še desete zaporedne, s katero so na ligaški lestvici potrdili prvo mesto in s polnim izkupičkom naslednjo soboto odhajajo na gostovanje k ekipi RD Alples Železniki.

Ob polčasu +9, ob zadnji sireni +18

Knapi so bili v začetku srečanja več kot enakovreden nasprotnik, prvih 15. minut srečanja večkrat vodili, minuto pozneje pa je Sintič Krčane vrnil v vodstvo, pet minut kasneje pa so zeleni že vodili s petimi zadetki prednosti ob rezultatu 15:10. Do konca polčasa se je krški stroj še dobro ogrel in v 30. minuti je bilo na semaforju 21:12. Prednosti Krčani v drugem delu niso zapravili. Še več, na koncu je bila ta visokih 18 zadetkov. 

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Kako naprej?

Sevniški rokometaši so bili v tem krogu prosti in bodo naslednjo soboto gostovali na Igu pri ŠD Mokerc - KIG, Krčani pa odhajajo na gostovanje k ekipi RD Alples Železniki. Krški rokometaši so sicer v 34. minuti srečanja z Rudarjem ostali brez prvega krožnega napadalca Jureta Škafarja, ki je srečanje - predčasno in z zlomljenim nosom - končal v zdravniški oskrbi. 

(bš, eP)

rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja