Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
26.08.2022
22:15
Sven Cerjak, Poljska
Foto: AMD Krško
Član Avto moto društva Krško Sven Cerjak je v četrtek odpeljal krstni nastop za reprezentanco Slovenije na mladinskem svetovnem prvenstvu v speedwayu do 16 let v kategoriji 250cc.

Na Poljskem zasedel 13. mesto

WROCLAW, POLJSKA Sven Cerjak je v 2. polfinalni skupini na mladinskem svetovnem prvenstvu v speedwayu do 16 let v kategoriji 250cc v poljskem Wroclawu s tremi osvojenimi točkami zasedel vzpodbudno 13. mesto. "Še bolj kot sama uvrstitev pa so prepričale Svenove vožnje, kjer je dokazal, da je iz pravega dirkaškega testa," so sporočili iz Avto moto društva Krško. Dirko je dobil aktualni evropski prvak Danec Mikkel Andersen, v petek bo na sporedu še finalna dirka.

"V prvi vožnji sem moral podreti motori, potem sem ulovil ritem"

"Material na stezi mi je bil nepoznan in v prvi vožnji sem moral podreti motor ter s tem preprečil hujši padec. V naslednjih vožnjah sem ulovil ritem in sledil najboljšim," je po dirki povedal 13-letni član krškega kluba. "

"Na motorju sem užival"

Cerjak je dodal, da je bil zaostanek za njegova leta minimalen. "Bil sem v kontaktu. Na motorju sem užival in Sloveniji pripeljal prve tri točke v tekmovanju SGP3. Pohvalil me je tudi Izak Šantej, krški delegat pri FIMu, ki ni pričakoval tako lepih voženj. Ena izkušnja več v moji karieri, prav tako pa se zahvaljujem navijačem, ki so me prišli podpreti na dirko."

speedway
krško

Pridružite se nam