Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 25. 2024
12.05.2022
07:21
Leja Glojnarič
Foto: ePosavje.com
Brežiška atletinja Leja Glojnarič je na olimpijadi gluhih v Braziliji v metu kopja zasedla 4. mesto.

Leja četrta v Braziliji

Leja Glojnarič je na 24. poletni olimpijadi gluhih v Braziliji v metu kopja. Najboljši met ji je uspel s 35,98m, kar je zadostovalo za četrto mesto. Kot sporočajo iz Brazilije, je tekmovanje potekalo v hudem deževju in mrazu, zato so bile tekmovalke v svojih metih krajše. Brežičanka je bila po tekmovanju razočarana, predvsem zaradi mrzlega vremena in dežja. "Z rezultatom nisem ravno najbolj zadovoljna," je povedala Lea. Njen trener in oče Iztok Glojnarič pravi, da sta imela pri najdaljšem metu (kopje je pristalo blizu 40 metrov) malo smole, saj je naredila minimalen prestop.

V soboto finale skoka v višino

A priložnost za nov vrhunski rezultat bo prišla že v soboto, ko ima Brežičanka finale v skoku v višino. "Na finale se bova te tri dni še posebej pripravljala. Upajmo, da bo vreme lepše in bomo lahko videli lepe skoke," je zaključil.

Zmagala sestra nekdanjega nogometaša NK Krško

Zmagala je Hrvatica Lara Štefanac z metom dolgim 49,95 metrov, kar je nov olimpijski rekord med gluhimi. Še zanimivost, Lara je sestra nogometaša Luke Štefanca, ki je pred leti igral v Nogometnem klubu Krško.

brežice
atletika
atletski klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi