Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
20.08.2019
11:59
Grafika: ePosavje
Pred ljubitelji posavskega športa in posavskih - vedno in kjerkoli - napetih športnih derbijev bo naporna sezona. Rokomet, nogomet, košarka!

Leto derbijev

Nogomet

Sezono posavskih derbijev bodo odprli nogometaši. V 2. slovenski nogometni ligi bo prvi derbi Brežičanov in Krčanov v Brežicah, tekma bo na sporedu že v 9. krogu v nedeljo, 22. septembra, ob 16. uri. Nato bo do pomladi "mirno", po zimskem premoru od 24. novembra do 8. marca bodo nogometaši v 2. ligi znova zaigrali v 20. krogu, še drugi drugoligaški posavski derbi pa bo v 24. krogu prvenstva v nedeljo, 5. aprila na Stadionu Matija Gubec.

Rokomet

Rokometaši v 1. B slovenski rokometni ligi začenjajo 14. septembra, prvi posavski derbi bo že v 5. krogu, 12. oktobra v Brežicah, drugič bodo v 18. prvenstvenem krogu 29. februarja igralcih obeh ekip igrali v Krškem. Če pa bo svoje povedal še žreb pokalnega tekmovanja, pa se kaj lahko zgodi, da bomo videli še kakšen posavski derbi. V lanski sezoni so navijači v dobrih 14 dnevih videli kar tri dvoboje krških in brežiških rokometašev.

Košarka

Ne smemo pa pozabiti niti na košarkarje, v 4. slovenski košarkarski ligi bomo tudi letos priča dvobojem Krčanov in Brežičanov.

(bš)

krško
brežice
sevnica
košarka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja