Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
18.07.2022
09:21
Luka Cicvarić se je na povabilo Shito-ryu Shukokai zveze Slovenije udeležil karate seminarja, ki ga je v Celju vodil vrhovni učitelj Masataka Ohshita, Hanshi 10. DAN Shitoryu Shukokai Karatedo Worldl.

Luka Cicvarić na seminarju pri mojstru karateja Masataki Ohshiti – 10. DAN

CELJE Mojster Ohshita je eden redkih učiteljev karateja, ki se lahko pohvali s tako visoko stopnjo mojstrstva, ta pa je podkrepljena tudi s tekmovalnimi izkušnjami, saj je bil mojster Ohshita leta 1991 prvak Japonske v katah.

Prvi del seminarja je bil namenjen osnovnim in borbenim tehnikam ter katam Pinnan Shodan in Godan, ki so osnova za pravilno izvedbo vseh šolskih in mojstrskih kat.

Drugi del seminarja je bil namenjen učenju in izpopolnjevanju izvedbe najvišje tekmovalne kate Suparinpei (v prevodu 108 rok). Številka 108 ima poseben pomen v Budizmu saj predstavlja 108 človeških slabosti, ki se jih je potrebno znebiti, ravno tako pa je v »bibliji« karateja – v knjigi Bubishi opisanih ravno 108 šibkih točk na človeškem telesu kamor je potrebno usmeriti udarce. Pravilna izvedba kate Suparinpei predstavlja vrhunec mojstrstva tako v Goju-ryu kot tudi v Shito-ryu stilih karateja.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

karate klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja