Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
27.06.2022
18:11
Zaključek plesne sezone, Lukec
Foto: Bojana Vodlan
Z zaključkom šolskega leta se počasi zaključuje tudi letošnja plesna sezona, v kateri so na domačih in tujih tekmovanjih ter festivalih ponovno blesteli plesalci PK Lukec.

Lukci zaključili s plesno sezono

KRŠKO Plesno sezono so zaključili na tradicionalnih poletnih produkcijah in sicer v Krškem, Brežicah in Sevnici. Po "korona" premoru je tokrat v Lukčevih programih v vseh treh občinah sodelovalo nekoliko manj plesalcev, a kljub vsemu jih je bilo aktivnih preko 400.

V petek, 20. junija 2022, je poletna produkcija potekala tudi v Krškem pod naslovom ZAPLEŠIMO NA TRGU. Vreme je bilo naklonjeno in tako je prireditev lahko potekala na prostem na Trgu Matije Gubca. Na produkciji je zaplesalo okoli 200 mladih plesalcev, ki obiskujejo klubske programe v Krškem ter plesalci, ki obiskujejo plesni krožek na vrtcih in osnovnih šolah Raka in Krško. Plesalci so se zavrteli v različnih plesnih zvrsteh in sicer smo si lahko najmlajše člane ogledali v različnih otroških plesih, nekoliko starejši so se predstavili v pop, hip hop in jazz skupinah, manjkali niso niti plesni pari standardnih in latinsko ameriških plesov ter različne starostne skupine stepa. Nastopile so tudi vse klubske tekmovalne skupine pred katerimi pa je v tednu od 25. do 29. junija še državno prvenstvo za Plesne zveze Slovenije za leto 2022.

V ponedeljek, 20. junija 2022, so plesalci Plesnega kluba Lukec Brežice zaplesali na prireditvi BREŽICE PLEŠEJO, ki je prav tako potekala na prostem na igrišču Gimnazije Brežice. S svojimi prijetnimi nastopi je publiko navdušilo okoli 100 plesalcev, ki obiskujejo treninge v novi plesni dvorani v Brežicah. Prireditev so s svojimi nastopi popestrili vrhunski tekmovalci iz PK Lukec Krško.

V sredo, 22. junija 2022, pa so plesalci Plesnega kluba Lukec Sevnica zaplesali na prireditvi SEVNICA PLEŠE, ki je potekala v Športni dvorani Sevnica. S svojimi nastopi je publiko navdušilo okoli 180 mladih, ki obiskujejo treninge v Studiju Vitaja v Sevnici ter plesalci, ki obiskujejo plesni krožek na vrtcih in osnovnih šolah v Tržišču, Studencu, Boštanju, Krmelju in Sevnici. Prireditev so s svojimi nastopi popestrili vrhunski tekmovalci iz PK Lukec Krško.

Fotogalerija (Foto: Klemen Bec in Bojana Vodlan)

V imenu klubov se je Sebastijan Vodlan ob koncu zahvalil staršem za podporo in zaupanje v minuli sezoni ter se zahvalil vsem mentorjem, ki so v sezoni 2021/22 skrbeli za razvoj in napredek mladih plesalcev, to so: Romana Koreber (otroške skupine), Armenda Haliti (otroške skupine in plesni krožki na OŠ in VVZ), Dea Micić (hip hop in plesni krožki na OŠ), Luka Vodlan (plesni krožki na OŠ in VVZ, hip hop, st in la plesi), Žana Colarič (jazz), Vesna Stevanović (orientalski plesi), Vanesa Krenker (hip hop in jazz), Miha Poznič (hip hop) in Sebastijan Vodlan (step).

Plesni klub Lukec Krško

plesni klub lukec
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice