Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
28.04.2021
10:51
Foto: Karate klub Brežice
V nedeljo, 25. 4. 2021, je v Šenčurju pri Kranju v organizaciji KZS potekala letošnja prva pokalna tekma v karateju za kadete, mladince in člane.

Maja Lakner in Nastja Galič do odličij na letošnji prvi pokalni tekmi

Nastopilo je 133 karateistov iz 36-ih slovenskih klubov. Tekmovanja, ki je zaradi epidemije covida-19 potekalo po strogih varovalnih ukrepih, sta se udeležili dve članici Karate kluba Brežice, in sicer v kategoriji kadetinj Maja Lakner in v kategoriji članic Nastja Galič. Obe sta nastopili izjemno dobro in pristali na stopničkah za zmagovalce.

Maja Lakner, ki je prvič nastopila v višji kategoriji kate kadetinje, je v prvem kolu izvajala kato Seipai in med vsemi 13-imi konkurentkami dobila najvišjo oceno 24,18. V drugem kolu je izvedla kato Kururunfa in se kot najboljša v svoji skupini uvrstila v finale. V finalu je prvič izvedla težko kato Paiku in izgubila dvoboj za zlato proti izvrstni Alji Kontrenc iz Postojne. Na koncu se je  veselila srebrnega odličja, kar je za 13-letnico, ki bo šele septembra prava kadetinja, izjemen uspeh. Majo trenira Nastja Galič, kar se zelo pozna na njenih vse boljših izvedbah, ki so vse bolj graciozne, prepričljive in tehnično dovršene. Z nekaj dodatne moči in še več treninga bo Maja slej ko prej kandidatka tudi za slovensko mladinsko reprezentanco.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

V konkurenci kate članice je ponovno vrhunsko nastopila najboljša brežiška katašica, izkušena slovenska reprezentantka Nastja Galič, ki je bila kar eno leto odsotna zaradi poškodbe. Tokrat je imela 10 odličnih konkurentk. Izjemna in požrtvovalna Nastja je ponovno navdušila s svojimi predstavami. Pokazala je, da še vedno sodi v vrh slovenskega karateja, saj so izvedbe njenih kat vedno nekaj posebnega. Njen zreli karate je poln izjemno hitrih in močnih udarcev, hkrati pa tudi zelo poduhovljen in prepričljiv. V prvem kolu je izvedla kato Paiku in dobila oceno 24,76, kar jo je popeljalo v borbo za tretje mesto. V dvoboju z Aleksandro Čvorović iz Nove Gorice je izvedla zelo zahtevno kato Annan Dai in zmagala z oceno 24,94 ter osvojila bronasto odličje. Nastja je kot trenerka Maje Lakner skozi celo tekmovanje uspešno skrbela tudi za mlajšo kolegico in na koncu sta se skupaj veselili svojih dosežkov. Žal tokrat ni mogla nastopiti Maja Lazanski, ki trenira skupaj z obema Brežičankama, se pa že veselimo prihodnjih tekmovanj, ko bo ekipa okrepljena. Tekmovalki je spremljala in spodbujala tudi trenerka Metka Galič.

Karate klub Brežice bo letos praznoval 50 let delovanja

Karate klub Brežice je zelo ponosen na svoje dosežke in tradicijo, saj obstaja že od dela 1971 in bo letos praznoval 50 let uspešnega delovanja, kar bo zaznamoval s številnimi dogodki.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja