Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
27.05.2021
12:02
Milan Eržen o prihodnosti slovenskega kolesarstva
Foto: ePosavje.com
Z direktorjem profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Victorious Milanom Erženom smo se pogovarjali tudi o prihodnosti slovenskega kolesarstva. "Ta situacija bo trajala, oba fanta sta mlada."

Eksplozija slovenskega kolesarstva

KRŠKO V zadnjih nekaj letih so se v slovenskem športu v ospredje pripeljali kolesarji. Primož Roglič in Tadej Pogačar sta na lanski kolesarski dirki po Franciji, po olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu v nogometu je to tretji največji športni dogodek na svetu, uprizorila dirko za zgodovino. Pogačar je Rogliča ugnal na predzadnji etapi dirke na kronometu in tako zmagal dirko, Roglič je osvojil 2. mesto. Njun dvoboj v Franciji v poletju tega koronskega leta 2020 bo ostal zapisan v zgodovini slovenske športne zgodovine z velikimi črkami. 

"Ta situacija bo trajala, oba fanta sta mlada"

V pogovoru z Milanom Erženom, predvajali ga bomo danes ob 20. uri na ePosavje TV in ePosavje.com, nam je direktor profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Victorious povedal, da bo "ta situacija trajala, oba fanta sta mlada … Pa tudi za njima, tudi Matej Mohorič, ki je že osem let profesionalni kolesar, pa je star 26 let. Tudi za njimi bodo prišli novi.

Pogovor z direktorjem kolesarske ekipe Bahrain Victorious Milanom Erženom bomo na ePosavje TV predvajali v četrek, 27. maja, ob 20. uri.

Eržen ima sporočilo za ministra za infrastrukturo

"Dajmo na najbolj prometnih cestah narisati modre pasove za kolesarje"

In kaj bi po njunem mnenju zdaj morali storiti v Sloveniji? Eržen odgovarja, da bi zdaj morali pri nas končno urediti kolesarske steze in z njimi povezane zakone. "Vedno več je kolesarjev, vedno več teh pa je tudi prestrašenih od šoferjev, ki vozijo predrzno ipd. Morda je zdaj pravi čas, da bi minister za infrastrukturo rekel, dajmo dati nekaj ven, dajmo na najbolj prometnih cestah narisati modre pasove za kolesarje, da tisti, ki se pelje z avtomobilom, vidi, da je moder pas, da tam lahko sreča kolesarja."

Stvar bi lahko uredili v enem letu

Naš sogovornik pravi, da to ni tako drago. "Nekdo se mora samo spomniti, minister mora določiti nekoga, ki bi bil za to odgovoren in stvar uredil v enem letu. Ampak pri nas je toliko birokracije, da mi tega v desetih letih ne moremo izpeljati. Če zdaj začnemo delati, bo do takrat že vsega konec."

Posavje kot kolesarska regija?

Že prejšnji teden smo objavili idejo, da Posavje postane kolesarska regija. "V Posavju sem naredil ogromno kilometrov kot kolesar in kot trener. Ne moreš si želeti boljšega," je o pogojih za razvoj kolesarstva v Posavju povedal Eržen. "Samo, če bi naredili dve ali tri kolesarske ture, kjer ljudje največ kolesarijo in jih pravilno označili, pobarvali modre trakove in da ljudje vedo. Da ljudje s traktorji vedo, da so kolesarji v nekakšni prednosti."

"Pet občin, ki se združijo"

"To je nekje pet občin, ki se združijo. Vsak nekaj vloži v to notri in to naredijo. Prej ali slej bodo začeli hoditi turisti in bodo kolesarill ter v te občine prinesli dodatni denar," dodaja Eržen. "To je sigurno prihodnost. Če gledate samo eno Kostanjevico na Krki, tam se že marsikaj dogaja. Ljudje so se tam začeli ukvarjati s turizmom, Brežice verjetno isto, Krško tako in tako."

"Mi lahko zmeraj pomagamo zraven"

"Dajmo narediti! Mi lahko zmeraj pomagamo zraven," zaključi prvi mož kolesarske ekipe Bahrain Victorius

(eP)

kolesarstvo
dirka po sloveniji
eposavje tv
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja