Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
30.04.2019
07:46
Foto: NK Krško
Ekipa starejših dečkov Nogometnega kluba Krško je nedavno sodelovala na Cordial cupu, v polfinalu so premagali Olimpijo, v finalu pa nato izgubili s Koprčani.

Krčani v finalu Cordial cupa

"Letošnja izvedba Cordial cupa je bila že deseta zaporedna. Naša paradna selekcija starejših dečkov je tudi tokrat sodelovala na tem prestižnem turnirju," pravijo v krškem klubu. V skupinskem delu tekmovanja so najprej premagali NK Vir z rezultatom 3:0. Strelci so bili Stanič, Radovič in Regović. Sledila je še ena gladka zmaga proti NK Komenda, kjer sta v polno zadela Zupan in Stanič. V zadnjem krogu skupine so brez borbe dobili srečanje proti Gorici, ki se turnirja ni udeležila. V izločilnih bojih so se Krčani srečali z domačim NK Radomlje, ki so jih gladko odpravili s 4:0. Natančni so bili Čuber Potočnik, Regović, Zupan in Radovič.

V polfinalu premagali Olimpijo

V polfinalu so se varovanci trenerja Saše Milaimovića srečali z ljubljansko Olimpijo. Moštvi sta se razšli brez zadetkov in finalista je odločalo streljanje enajstmetrovk. Na vratih Krškega se je zelo izkazal Erazem Dornik, ki je praktično zaklenil svoja vrata in popeljal Krčane v veliki finale. Finalna tekma je bila prava poslastica za nogometne sladokusce, saj sta se srečali najboljši ekipi turnirja, Krško in Koper. Na koncu so se zmage veselili Primorci, ki so dosegli edini zadetek na srečanju praktično v zadnjih sekundah tekme iz najstrožje kazni.

Igrali brez treh reprezentantov

Krško je tako doseglo 2. mesto, kar je izjemen uspeh, saj so na turnirju nastopili brez treh reprezentantov Slovenije, Jerneja Belinca, Lana Lekšeta in Gašperja Černeta, ki sodelujejo na Pokalu narodov v Italiji. Za moštvo Krškega so nastopili Erazem Dornik, Sergej Božič, Nik Stanič, Tim Molan, Jaka Čuber Potočnik, Rok Janc, Niki Radovič, Jakob Zbašnik, Sergej Čičić, Nikola Regović, Jure Zupan, Matic Lepšina, Hamit Halimi in Sanjin Dubrić. "Moštvo je vodil omenjeni trener Saša Milaimović, ki je v zelo kratkem času pokazal, da gre za izvrstnega strokovnjaka, saj zna iz fantov izvleči največ ravno takrat, ko je to najbolj potrebno," so še sporočili iz NK Krško.

(NK Krško, bš, ep)

krško
nk krško

Pridružite se nam