Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
08.06.2021
13:32
Mohorič dvakrat na Grmadi, za konec skočil še na Bohor
Grafika: ePosavje.com
Kolesarske ekipe so petkovo posavsko etapo Dirke po Sloveniji preizkusile že v nekaj minulih dneh. V petek je bil na krških cestah Matej Mohorič, na servisu Strava je pustil datoteko, tole smo našli!

Mohorič po dveh Grmadah skočil še na Bohor

KRŠKO Matej Mohorič, član ekipe Bahrain Victorious, je po predčasnem zaključku italijanskega Gira vso energijo usmeril v pripravo na Dirko po Sloveniji. V petek je bil tudi na krških cestah, v dobrih 112 kilometrih je dvakrat odpeljal del etape od nakupovalnih središč prek Brestanice in Bučerce na Sremič, vmes pa je malo še za trening skočil še na Bohor. Tako, mimogrede.

Pa poglejmo v njegov trening:

NA SREMIČ Mohorič je začel trening na parkirišču pri nakupovalnih centrih na Cesti krških žrtev in po trasi etape v Anžah začel vzpon na Sremič. Že v prvem poskusu je za 8 sekund prehitel prejšnja nosilca rekorda na servisu Strava. Mohorič je ta segment odpeljal s časom 13:25, dosedanji rekord sta s 13:35 držala Andrej Golob in Aljaž Bratkovič. Nato je odpeljal zaključni del etape, po spustu s Sremiča na Zdolsko cesto, mimo Zdol do Zgornje Pohance in Dolenje vasi do Krškega.

Član Bahrain Victorious je bil na Sremič še hitrejši v drugem poizkusu, iz Anž je od križišča za Bučerco do vzpona na Sremič za skoraj tri minute izboljšal čas prvega vzpona. Nov najboljši čas je zdaj 10:41. Zanimivo bo spremljati rezultate po petkovi etapi. 

DVAKRAT V ZGORNJI POHANCI Mohorič je v nadaljevanju nato še enkrat potestiral spust z Zdol do Zgornje Pohance. V obeh spustih je letelo prek 70 kilometrov na uro, v drugem spustu je nato namesto proti Spodnji Pohanci zavil levo proti Križam in Koprivnici. Na tem odseku je dosegel tudi najvišjo hitrost na petkovem treningu, ko je pokazalo 83,5 km/h. 

Mohorič, Bohor

POTEM PA ŠE NA BOHOR Nato je odpeljal še spust iz Koprivnice do Senovega, ki ga bodo v petek opravili v prvem delu etape od Podsrede do Brestanice. In potem je malo za hec, po 80 kilometrih treninga in dveh Srem'čih, na Senovem zavil desno proti Bohorju. Na tej razdalji se je s časom 31:08 umestil na 2. mesto najhitrejših kolesarjev na servisu Strava. Mohorič je Bohor odpeljal s povprečno hitrostjo 20,8 km/h, najhitreje je šlo 39,2 km/h. 

Letelo je tudi z Bohorja. Mohorič se je od koče na Bohorju do Dovškega spustil sekundo hitreje kot 20 minutah, 19:59 je ostalo na štoparici. Ob tem se je Mohorič s hribov najhitreje peljal 76,7 km/h. Nato je sledil le še spust do izhodišča v Krškem in trening je bil po 112 kilometrih in 3 urah ter 48 minutah končan. Mohorič je prejšnji petek 3 urah in 33 minutah, kot je videti iz treninga je počival vsega 15 minut, opravil točno 2060 višinskih metrov.

Do petka, ko bo šlo zares!

Pogovor z Milanom Erženom

Koliko časa bo še trajala prevlada slovenskih kolesarjev v svetovnem kolesarskem vrhu? S kakšnimi ovirami se spopadajo vrhunski športniki, kako je urejeno financiranje in kako je ekipa Bahrain Victorius začela svojo pot v kolesarski karavani? Z direktorjem profesionalne ekipe pa tudi o njihovi kuhinji, ki jo v tovornjaku vozijo s tekme na tekmo. > PREBERI VEČ

(eP)

dirka po sloveniji
kolesarstvo

Pridružite se nam