Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
26.05.2021
13:02
Mohorič, inteligentni kolesarji
Grafika: ePosavje.com
Matej Mohorič, kolesar ekipe Bahrain Victorious, je na spustu 9. etape dirke Giro d'Italia 16. maja zapeljal v luknjo in poletel prek balance ter po premetu končal nepoškodovan ob robu ceste.

Mohorič ima v načrtih Dirko po Sloveniji

KRŠKO Deset dni po padcu na Dirki po Italiji Matej Mohorič, član profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Victorious, načrtuje vrnitev v kolesarsko karavano na Dirki po Sloveniji, ki bo na naših cestah od 9. do 13. junija. Dirka bo v 3. etapi gostovala v Posavju, ko bo štart etape pod vodovodnim stolpom v Brežicah in cilj na Trgu Matije Gubca v Krškem.

"Mislil sem, da sem samo zdrsnil in nisem vedel, da sem naredil salto"

"Mislil sem, da sem samo zdrsnil in nisem vedel, da sem naredil salto. Zato se mi padec ni zdel nič posebnega. Bil sem zelo razočaran nad seboj, nad tem, da bom manjkal v tisti etapi. Nisem si predstavljal, da bom moral zaradi tega odstopiti, ker se mi ni zdelo tako hudo. Tudi bolelo me ni preveč," je Matej Mohorič v torek povedal ekipi TV Slovenija.

"Padec je bil posledica smole"

26-letni kolesar pravi, da je izgubil celotno dirko po Italiji. "Poleg tega smo prišli z odlično ekipo, Caruso se še vedno vrhunsko drži s skupnem seštevku in vsakič, ko popoldne gledam dirko, mi je neskončno žal, da me tam ni več," pravi. "Padec ni bil posledica nespretnosti, ampak posledica smole. Da je bil ravno v tistem trenutku tam jašek, je to izven mojega dometa. Mislim, da tehnika ti ostane. Nisem hiter, ker bi veliko tvegal," je še povedal Mohorič pred pripravami na Dirko po Sloveniji.

Pogovor z direktorjem kolesarske ekipe Bahrain Victorious Milanom Erženom bomo na ePosavje TV predvajali v četrek, 27. maja, ob 20. uri.

Kolesarji se ločijo po moči in tudi inteligenci

V pogovoru z Milanom Erženom, Mohoričevim šefom in direktorjem profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Victorious, nam je ta povedal tudi, da se kolesarji ločijo po moči in tudi inteligenci - po razmišljanju, taktiki.

"Matej Mohorič in Tadej Pogačar sta izredno inteligentna kolesarja"

"Če tukaj vzamemo Mateja in Tadeja Pogačarja, onadva sta izredno inteligentna kolesarja, ki predvidita situacije. To je najbolj pomembno v kolesarskem športu, da predvidiš, kaj se bo zgodilo čez 10-15 kilometrov in prihraniš kakšen watt, atom moči za tisti odločilen pobeg."

krško
dirka po sloveniji
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja