Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
07.04.2019
11:52
Foto: MRD Dobova
Zadnjo zmago v domači dvorani so dobovski fantje dosegli 9. februarja, ravno proti ekipi SVIŠ-a. Za najboljšega igralca tekme, s petnajstimi obrambami, izbran Tilen Leben.

MRD Dobova : RK Sviš
31:26 (16:12)

MRD Dobova:
Dular 1, Markušić 6, Rožman, Kovacs 1, Leben, Polutnik, Humek, Bura 4, Jazbec, Zavodnik 6, Krnc, Šušnjara, Kunst 1, Sintič 6, Hotko, Novak 6(3) Trener: Damjan Radanovič

RK SVIŠ Ivančna Gorica:
Knez 5, Zafran 5, Grojzdek 4(2), Tekavčič, Hrovat 1, Stopar 4, Škorc, Košir Matej 1, Pirnat, Struna, Krabonja 1, Željko, Vencelj, Košir Matic 5(2), Košir Domen, Vidmar Trener: Aleksander Polak

Sedemmetrovke:
MRD Dobova 3(3), RK Sviš 4(5)

Izključitve:
MRD Dobova 10 minut, RK Sviš 6 minut

Prvi polčas 16:12 Igro so otvorili igralci SVIŠ-a, vendar ne ravno obetavno, saj so žogo izgubili. Ravno veliko jim nismo ostali dolžni tudi mi, saj smo ponovili njihovo napako. Nato pa se je igra odprla. Goli so padali eden za drugim, prav tako rumeni kartoni. V prvem polčasu sta jih sodnika podelila kar 7, od skupnih 8. Vztrajno smo držali vodstvo, vse do 17. minute, ko so prvič v prednost z rezultatom 7:8, prišli gostje. Vendar se nismo dali, kljub nekaj tehničnim napakam smo se dvignili in najprej rezultat izenačili ter začeli višati prednost. Odlično se je zopet odrezal naš vratar Tilen Leben, ki je v prvem polčasu zbral 6 obramb. Z enakim številom na drugi strani pa tudi gostujoči vratar Domen Škorc. V slačilnice smo se po spektakularnem zadetku Markušića v zadnji sekundi odpravili z rezultatom 16:12.

Ob koncu tekme 31:26 V drugem polčasu so naši fantje samo še stopnjevali svoj ritem. Še močneje so prijeli v obrambi in tako oteževali ekipi SVIŠ-a, da bi prišla do lahkih zadetkov. Trn v peti je bil prav gotovo tako kot v prvem polčasu, tudi v drugem naš Tiki, ki je še povečal število svojih obramb in jih na koncu zbral 15! Najvišje vodstvo smo dosegli v 58. minuti, po zadetku Sintiča za 30:24. Po dolgem času, smo znova slavili in to še kako pomembno zmago v domači dobovski trdnjavi! Končni rezultat proti ekipi RK SVIŠ Ivančna Gorica je bil 31:26.

"Ta zmaga je imela za nas zelo velik pomen. Dobro smo trenirali in v preteklem tednu tudi končno v celotni postavi, kar menim da je tudi pripomoglu k nocojšnji zmagi. Igrali smo dobro obrambo, kar je bil po kojem mnenju ključ današnjega večera. Upam da bomo v takem tempu nadaljevali tudi v prihodnjih kolih in prepričan sem, da bomo obstali v ligi.”

Denis Zavodnik, MRD Dobova

"Za nas je bila to skoraj odločilna tekma. Tega smo se zavedali in smo se tudi pripravili, vendar se je tekma odvila drugače kot smo si zastavili. V prvem polčasu smk držali priključek, nato pa so nam v drugem polčasu Dobovčani pobegnili. Poskušali smo jih uloviti, vendar nam je zmanjkalo časa. Smo v težkem položaju, vendar se bomo borili še naprej.”

Luka Zafran, RK SVIŠ

MRD Dobova

brežice
dobova
rokomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja