Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
10.06.2019
14:47
Foto: Triatlon klub Krško
V nedeljo so na tradicionalnem prizorišču v Brestanici, v organizaciji Triatlon kluba Krško, pripravili 6. državno prvenstvo v akvatlonu, katerega se je udeležilo 120 tekmovalcev vseh starosti.

Državno prvenstvo v akvatlonu

Sodelovalo je 120 tekmovalcev vseh starosti

BRESTANICA Najprej so se s progo spopadli najmlajši, ki so s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo navdušili zbrane gledalce, nato pa sta sledila še starta na super sprint in sprint razdalji, tekmovanjih, ki sta štela tudi za državne naslove za leto 2019.

Zmagala Martin Bau in Monika Bartol

V glavni preizkušnji, sprint akvatlonu, je v ženski konkurenci zmagala Monika Bartol pred klubsko kolegico Simono Dolinar Majdič (obe Triatlon kluba Riko Inles Ribnica), tretje mesto pa je zasedla Neža Pogačar iz Triatlon kluba Utrip. V moški konkurenci je zmagal Martin Bau (ŠK Triatlon Lajf), ki je kot plavalec nastopil tudi na olimpijskih igrah 2016 v Riu, pred domačinom Maticem Močnikom (ŠD Posavje) in Urhom Klenovškom (TK Telemach Ljubljana).

Plavalčki nastopili v paraakvatlonu

Tekmovanja so se na povabilo organizatorja udeležili tudi člani ŠD Plavalček, ki so se pomerili v paraakvatlonu ter s svojim športnim duhom navdušili zbrane gledalce in tekmovalce. Nastopili so Maj Režman, Andrej Bibič ter Ivan Lesnika.

Triatlon klub Krško

krško
fakulteta za energetiko

Pridružite se nam

Novice iz Posavja