Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
12.01.2022
06:52
Posavski rokometaši na EP na Madžarskem
Grafika: ePosavje.com
Na Evropskem prvenstvu v rokometu, ki se za slovenske rokometaše začenja s četrtkovo tekmo proti Severni Makedoniji, bodo nastopili štirje posavski rokometaši. Vse tekme bodo v TV prenosu.

Na evropskem prvenstvu v rokometu štirje Posavci

KRŠKO Člani slovenske moške rokometne reprezentance so v ponedeljek v Zrečah sklenili priprave na evropsko prvenstvo. V četrtek bodo v Debrecenu turnir začeli s tekmo proti Severni Makedoniji, na trinajstem nastopu slovenske rokometne reprezentance na evropskih prvenstvih pa bodo sodelovali štirje posavski rokometaši.

Kastelic, Baznik, Janc, Cehte

Še nikoli na evropskih prvenstvih v rokometu se ni zgodilo, da bi v slovenski rokometni reprezentanci sodelovali kar štirje predstavniki. A letos bo drugače, med izbranci selektorja Ljubomirja Vranješa sta namreč vratarja Urh Kastelic in Jože Baznik, desno krilo Blaž Janc in desni zunanji Nejc Cehte.

"Pozitivne stvari s treningov moramo pokazati na tekmah"

Slovenci so se na prvenstvo pripravljali v Zrečah, a jim vse ni šlo po načrtih. Na potek priprav je žal vplival tudi virus, zaradi katerega sta odpadli dve zaključni pripravljalni srečanji z reprezentanco Italije. ""Pripravljalno obdobje lahko ocenim kot dobro. Imeli smo nekaj težav s poškodbami in ostalimi okoliščinami, povezanimi z virusom Covid-19. Kljub temu sem s potekom priprav zelo zadovoljen. Zdaj moramo pozitivne stvari s treningov prinesti s seboj v Debrecen in jih pokazati na tekmah. Treningi so eno, tekme pa nekaj čisto drugega," je pred odhodom na Madžarsko povedal selektor Vranješ. Slovenci so namesto dveh tekem z Italijani (v Trbovljah in Kopru) odigrali dve trening tekmi na pripravah v Zrečah, še pred napovedanima tekmama z Italijo pa so v Celju s 33:26 (17:15) premagali Hrvate.

Blaž Blagotinšek

Blagotinšek: "Gremo korak za korakom"

A štirje mušketirji niso edini, ki so svoj pečat pustili v posavskem rokometu. Med potniki na Madžarsko je tudi krožni napadalec Blaž Blagotinšek, ki v letu 2012 igral v dresu krškega kluba, nato pa se je zaradi odličnih predstav in svojega bogatega talenta pri 18-letih preselil nazaj v Celje, le da tokrat v člansko ekipo.

"Prva tekma turnirja je zmeraj uganka"

Blagotinšek je pred evropskim prvenstvom optimističen. "Mislim, da smo opravili dobre priprave pred evropskim prvenstvom. Kljub okoliščinam smo opravili vse, kar smo si zadali in kar je selektor načrtoval, razen dveh pripravljalnih tekem z Italijo," pravi in dodaja, da gredo na prvenstvo gremo korak za korakom. "In videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Prva tekma turnirja je zmeraj uganka. Proti Makedoncem pričakujem dober in trd obračun, saj smo se z njimi že večkrat pomerili. Neznank ni."

Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

2. krog, sobota, 15. januarja, ob 20.30:
SLOVENIJA : DANSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

3. krog, ponedeljek, 17. januarja, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1) 

(eP)

rokomet
krško
sevnica
brežice

Pridružite se nam