Skip to main content
Torek, 16. april 2024
24.06.2019
12:49
Foto: Društvo študentov Brežice
V petek, 14. junija 2019, je v Relive centru v Brežicah potekal turnir v ulični košarki 3x3.

Letos drugič, tokrat tudi s podporo Košarkarske zveze Slovenije

BREŽICE Projekt je bil preteklo leto prvič organiziran na pobudo lokalnih ljubiteljev košarke za uspešno izvedbo in pomoč pri organizaciji pa sta poskrbela Društvo Študentov Brežice v sodelovanju z Relive centrom. Prvič v zgodovini Relivovih turnirjev je Brežiško košarkarsko zgodbo podprla tudi Košarkarska zveza Slovenije in zmagovalcu turnirja omogočila uvrstitev na finalni turnir državnega prvenstva Slovenije v ulični košarki. "Skupaj z Društvom študentov Brežice in Košarkarskim klubom Brežice smo zastavili res visok nivo tekmovanja, ki smo ga kasneje tudi uspešno realizirali in privabili tako profesionalne, polprofesionalne kot amaterske ekipe iz celotne Slovenije. Takšni projekti me kot ljubitelja športa osebno izredno veselijo in verjamem, da bomo tudi v bodoče uspešno nadaljevali košarkarko zgodbo v Brežicah," je povedal predstavnik Relive centra Klemen Bibič.

12 ekip iz vse Slovenije

Turnirja se je udeležilo kar 56 igralcev in 12 ekip s celotne Slovenije. Po mnenju sodnika in predstavnika Košarkarske zveze Slovenije se turnir Relive street basket 3x3 tako z vidika organizacije kot kvalitete ekip uvršča v sam vrh Slovenskih košarkarskih uličnih turnirjev. Organizatorji so med tekmami poskrbeli tudi za razvedritev in zabavo s plesnim vložkom Plesnega društva Imani iz Brežic, turnirjem v metu Trojk ter ostalim zabavnim igram.

Pokal je tokrat odšel v Novo mesto

Med najboljše 4 so se uvrstile ekipe Oscar iz Trbovelj, 3x3 Sončki iz Novega mesta, ter Lucky Strike in King's Gym iz Krškega. Prvo polfinale je potekalo med ekipama Oscar in 3x3 Sončki, katerega so z rezultatom 7:15 dobili 3x3 Sončki. V drugem polfinalu so se za veliko finale pomerili ekipi iz Krškega, uspešnejša pa je bila ekipa Lucky strike, z rezultatom 10:7. V borbi za najmanjši pokal je bila ekipa Oscar Trbovlje boljša od ekipe King's gym. V velikem finalu je po težki borbi ekipa iz Novega Mesta premagala »domačine« Lucky strike z rezultatom 7:5.

Košarkarsko poletje se nadaljuje

"Veseli me, da smo s skupnimi močmi letošnje leto v koledar umestili zraven dveh velikih turnirjev, še košarkarsko ligo in s tem stopili korak bližje našemu cilju promocije športa in spodbujanja aktivnega preživljanja prostega časa mladih," je povedal predstavnik Društva študentov Brežice Klemen Mlakar. V petek 21. junija, se je na igrišču pred Relive centrom že pričela Košarkarska street basket liga, ki jo bomo lahko spremljali vsak petek do vključno 12.7. Vljudno vabljeni na športno obarvano druženje.

Društvo študentov Brežice

brežice
košarka
društvo študentov brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja