Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
05.01.2021
14:13
Rokometna reprezentanca, januar 2021
Foto: RZS
Slovensko moško člansko rokometno reprezentanco v sredo ob 18.15 čaka prva kvalifikacijska tekma za nastop na evrospkem prvenstvu leta 2020.

Pred rokometaši januarske preizkušnje

Cehte in Janc na Nizozemsko, Kastelic ostaja doma

KRŠKO V sredo izbrance selektorja Vranješa čaka prvi kvalifikacijski preizkus v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2022. Prvi tekmi v skupini 5 proti Poljski in Turčiji sta v novembrskem ciklu odpadli zaradi okužb z novim koronavirusom v slovenskem in poljskem taboru, sredin obračun na Nizozemskem pa boste lahko spremljali na TV Slovenija 3.

Slovenska rokometna reprezentanca

Janc: "Zavedamo se, da imamo dobro reprezentanco"

"S trdim delom bomo lahok dosegli dober rezultat"

Z reprezentanco sta na Nizozemsko odpotovala Blaž Janc in Nejc Cehte, Urh Kastelic pa bo zaradi pozitivnega testa na reprezentančnem zboru na prvi dan novega leta ostal doma. "Moja največja reprezentančna želja je, da vsi ostanemo zdravi ter da bo selektor lahko računal na vse igralce. Zavedamo se, da imamo dobro reprezentanco, odličen strokovni štab ter da med nami vlada super vzdušje. S trdim delom bomo na januarskih preizkusih lahko dosegli dober rezultat," je ob reprezentančnem zboru povedal Janc.

Od 13. do 31. januarja svetovno prvenstvo v Egiptu

Slovenci bodo v nedeljo v Celju na povratnem srečanju gostili Nizozemce, nato pa jih od 13. do 31. januarja čaka svetovno prvenstvo v Egiptu. Prvo tekmo bodo odigrali 14. januarja proti Južni Koreji, dva dni pozneje proti Rusiji, 18. januarja pa še proti Belorusiji. V drugi del tekmovanja bodo napredovale najboljše tri reprezentance.

(bš)

rokomet

Pridružite se nam