Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
13.09.2019
18:05
Foto: Ansat TV
V Sevnici smo obiskali teniško šolo Gospod Ficko, kjer imajo veliko aktivnosti v sklopu svetovno priznanega programa Evolution Kids Tennis.

Teniška šola Gospod Ficko v Sevnici

SEVNICA Prejšnji teden pa se je pri njih mudila srbska in evropska teniška prvakinja, ki bo letošnjo sezono zaključila med TOP 5 igralk na evropski teniški lestvici do 14 let. Teniška šola Gospod Ficko v Sevnici deluje dobro leto. V njej izvajajo program Evolution Kids Tennis, ki je namenjen teniškim klubom in akademijam, ki želijo ustvariti celovito okolje za razvoj igralca, starša in trenerja. Gregor Ficko pove, da zraven klasičnega pristopa na atletskem, taktičnem, tehničnem in mentalem nivoju želijo krepiti socialne stike med igralci, starši in trenerji. "Upeljujemo vse, kar teniško okolje prinaša – od svetovne serije, nagrajevanja, obnašanja do mentalnega razvoja," pove Ficko. Začenjajo od začetka, pri najmlajših, z namenom, da igralci spoznajo, kaj tenis – ne samo kot trening ali tekmovanje – ampak kot celota doprinese.

 

"Usmerili smo se regionalno - Sevnica, Mokronog, Mirna, Trebnje"

"Zaenkrat beležimo 60 otrok na skupni bazi z ostalimi enotami. Zaenkrat smo prisotni v Sevnici, Mokronogu, Mirni in Trebnjem, tako smo se usmerili regionalno," pove sogovornik. Predvsem zato, ker je s tem tudi konkurenčnost otrok večja. "Na ta račun je večja pestrost in možnost, da igralcem omogočimo več raznolikosti, povezovanje med vrtci, šolami in kraji, da na lokalnem in regionalnem območju dobimo najboljše otroke in igralce, da nas lahko potem predstavljajo v Sloveniji in svetu," še pove Ficko.

Zanimanje za tenis je precejšnje

Zanimanje za tenis je precejšnje. Ficko dodaja, "da tenis v tem delu Slovenije nikoli ni bil med vodilnimi športi. Sedaj se dviguje in število otrok kaže, da vse kar rabijo, je dobro priložnost, prostor za trening in kontinuiranost, da tenis tukaj postane kot močnejša tradicija."

V Sevnici so gostili uspešno mlado srbsko tenisačico

V Sevnici se je v času našega obiska na pripravah mudila uspešna mlada igralka Jovana Grujić iz Srbije, ki deluje tudi pod okriljem sevniške teniške šole.

Jovana Grujić

Njihova vloga je bila preveriti trenutno tehnično znanje, taktično "iznajdljivost", kot tudi telesno formo in mentalni pristop v sparing tekmah. "Naslednji turnir bo najverjetneje v Španiji, prva kategorija do 16 let, Tennis Europe turnir. Upam, da mi bodo te priprave veliko pomagale," je ob tem povedala Jovana.

Obojestransko sodelovanje bo velika pridobitev za prihodnost posavskega tenisa

Sklenjeno je tudi obojestransko sodelovanje, kar je zagotovo velika pridobitev za prihodnost posavskega tekmovalnega tenisa ter sevniško teniško šolo.

Ansat TV

sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam