Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
17.07.2021
10:40
Osemnajstletnemu Benjaminu Šešku, nogometašu iz Radeč, ki je dve sezoni igral tudi v Krškem, napovedujejo izjemno nogometno prihodnost. To je dokazal tudi na zadnji tekmi.

Čudežni nogometni deček

Benjamin Šeško, osemnajstelni nogometaš iz Radeč, ki je na zadnjih dveh tekmah že zaigral za izbrano slovensko člansko vrsto, je tik pred sezono podpisal novo pogodbo z avstrijskim Red Bull Salzburgom

Za zaupanje se je klubu oddolžil že v prvem krogu nove sezone avstrijskega pokala, kjer je dobil priložnost od 44. minute naprej ter nasprotniku, klubu Herta iz regionalne lige, zabil dva gola. Prvega v 52. in drugega v 56. minuti. Njegova ekipa je sicer zmagala kar s 4 proti 1.

 

Na zadnjih sedmih tekmah 13 zadetkov

Za mladega Šeška to ni bil debi v dresu Rdečih bikov, saj je nekaj minut za dokazovanje dobil na voljo že februarja. Je pa v minuli sezoni blestel v dresu podružničnega kluba Lieferinga, kjer je z izjemnimi predstavami ob koncu sezone prišel do drugega mesta na lestvici strelcev v drugi avstrijski ligi. Na 29 tekmah je namreč zabil 21 golov, na zadnjih sedmih tekmah je dosegel kar 13 zadetkov.

 
S. U.
 

Pridružite se nam