Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
10.06.2019
14:42
Foto: Plavalni klub Celulozar Krško
Na plavalni tekmi na bazenu v Brestanici se je pomerilo 346 plavalcev iz 21 slovenskih plavalnih klubov. Barve domačega kluba je zastopalo 30 mladih plavalcev, ki so priborili devet odličij.

Na prazniku plavanja v Brestanici Celulozarjem 9 odličij

KRŠKO Minulo soboto je bil v Brestanici plavalni praznik. Kar 346 mladih plavalcev iz 21 klubov iz vse Slovenije se je, pod budnim organizacijskim vodstvom domačega Plavalnega kluba Celulozar, pomerilo na 48. mednarodnem mitingu Pokal Krško, ki je bil letos uvrščen v novoustanovljeni Razvojni pokal Slovenije, katerega cilj je nadaljnja popularizacija in razvoj plavanja mladih.

V Brestanici gostili več kot 350 plavalcev

Prekrasna naravna kulisa je na čudovit sončni dan pričakala obiskovalce Brestanice in jim ponudila obilo užitka ob spremljanju bojev v bazenu. Še pred pričetkom tekme so se Celulozarji s spominskima pokaloma ob zaključku plavalne poti zahvalili vrsto let vodilnima krškima plavalkama Lari Jambriško in Karmen Zorič, po svečanem defileju pa je tekmovanje, ki je sodila tudi v sklop prireditev ob prazniku Občine Krško, odprl župan, mag. Miran Stanko.

Fotogalerija:

Ema in Jan na najvišji stopnički zmagovalnega odra

Borbe v bazenu so bile kvalitetne, postavljenih je bilo kar nekaj najboljših rezultatov sezone. Odlično so se odrezali domači tekmovalci, ki so v veliki večini nastopov postavili svoje osebne rekorde, nekaj pa je takšnih, ki jih moramo posebej omeniti. Najprej Emo Menoni, ki je v kategoriji mlajših deklic do 10 let kar trikrat zmagala - zmagam na 200m prosto, 50m hrbtno in 50m delfin je dodala še drugo mesto na 100m prsno. Dvakrat je na zmagovalni oder stopil starejši deček Jan Kozole, ki je zmagal na 50m hrbtno in bil drugi na 50m prosto.

Z medaljami nagrajeni tudi ostali Celulozarji

Dve medalji si je med mlajšimi deklicami do 10 let priborila Sara Dobnik - bila je druga na 50m prsno in tretja na 100m prsno. V prsni tehniki na 50m si je bron priplaval deček Anej Krušič. Malo športne sreče je zmanjkalo plavalcema Aneji Arh in Svitu Lenartiču, ki sta s četrtim mestom na 50m prosto oz. 50m hrbtno pristala tik za stopničkami. V deseterico najboljših so se uvrstili tudi Luka Ferenčak, Gašper Božovič, Matija Strgar Kunej, Maša Vasiljevič ter mešani štafeti mlajših (Menoni, Dobnik, Ferenčak, Lenartič) in starejših (Arh, Resnik, Kozole, Vasiljevič) dečkov in deklic.

Čestitke za dobre nastope si zaslužijo prav vsi iz 30 članske domače zasedbe plavalcev, ki ohranjajo tradicijo plavanja v Krškem.

Plavalni klub Celulozar Krško

krško
plavalni klub celulozar krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja