Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
02.11.2021
09:20
Priprave karate reprezentance
Foto: Karate klub Brežice
Od 25. do 28. oktobra 2021 je Karate zveza Slovenije v Mariboru organizirala priprave širšega izbora slovenske kadetske, mladinske in U21 reprezentance.

Maja Lakner in Maja Lazanski na pripravah karate reprezetance

BREŽICE Mladi športniki so na pripravah trenirali in opravili testiranje fizičnih sposobnosti. Reprezentančni trenerji vsakoletno izvajajo po eno ali več testiranj fizične priprave športnikov, kar jim omogoča boljši vpogled v napredek posameznega športnika ter olajša načrtovanje nadaljnjih treningov. Testiranje vsebuje različne naloge; npr. tek, sok v daljino, test agilnosti, kjer športniki izpostavijo svoje prednosti in slabosti. Mladi tekmovalki Karate kluba Brežice sta testiranje uspešno prestali.

Priprave karate reprezentance

Konec meseca na Balkansko prvenstvo

Temu so sledili treningi karateja. Ker obe Maji tekmujeta v katah, sta na pripravah vadili ravno to. Priprave so namenjene urjenju fizičnih sposobnosti, tekmovalnega nastopa ter posameznih delov iz kat, ki terjajo dodatno pozornost. Mladi katašici sta na vseh treningih pokazali marljivost in zavzetost ter s trdim delom in vidim napredkom dokazali, da še kako spadata v vrh slovenskega karateja. Kmalu bosta Maji nastopili na mednarodnem turnirju v Ljubljani ter se potegovali za odličja in nastop na Balkanskem prvenstvu, ki bo konec novembra potekal v Reki.

(eP)

borilni športi
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam