Skip to main content
V Posavju 7.6° C Sreda, 24. 2024
13.04.2021
14:08
Stadion Matija Gubec, Krško
Foto: arhiv ePosavje
S ponovnim zagonom javnega življenja se nadaljujejo tudi športna tekmovanja in zdaj je znano, kdaj bodo s prvenstvom nadaljevali v 2. slovenski nogometni ligi in kdaj bosta tekmi za 1. SFL v futsalu.

Nadaljevanje 2. SNL v torek, 20. aprila

KRŠKO Na Nogometni zvezi Slovenije so razkrili posodobljen koledar za spomladanski del sezone. Tako se bodo nogometaši v 2. slovenski nogometni ligi na zelenice vrnili v torek, 20. aprila. V 15. krogu je na sporedu dolgo pričakovani derbi med Brežičani in Krčani. Nato bo do konca prvenstva, 22. maja, na sporedu še sedem krogov, v mesecu maju so predvideli šest tekem v terminih sreda - sobota, z izjemo tedna med 10. in 15. majem, ko bodo tekme samo za vikend.

Za vstop v 1. futsal ligo 24. in 30. aprila

Čez dobra dva tedna bosta, tako piše v koledarju NZS, na sporedu dve tekmi playoffa za vstop v 1. slovensko futsal ligo, ko bosta predvidoma 24. in 30. aprila devetouvrščena ekipa iz 1. lige in drugouvrščena ekipa iz 2. slovenske futsal lige (SFL). V 2. SFL bodo sicer zadnji krog prvenstva odigrali v petek, 16. aprila.

In kdo s Sevničani?

Sevničani še nimajo nasprotnika za omenjeni dve tekmi končnice. Prva ekipa 2. lige KMN Meteorplast si je s 25 točkami že priborila prvo ligo, v zadnjem krogu bodo igrali z ekipo KMN Benedikt Slovenske gorice, ki so s 17 točkami na 2. mestu lestvice. Le točko manj ima na tretjem mestu ekipa ŠD Extrem, ki bo v zadnjem krogu gostila četrto ekipo KMN Miklavž TBS Team 24. 

Kombinacije za sevniškega nasprotnika

In koga lahko torej pričakujejo Sevničani? Ob zmagi ŠD Extrem mora Benedikt doma premagati Meteorplast. V primeru, da bo ŠD Extrem doma odigral neodločeno in prišel do točke, bo Benediktu dovolj tudi poraz, saj imeli bodo enako število točk kot ŠD Extrem - medsebojno srečanje se je namreč končalo z rezultatom 3:3, imajo pa tudi boljšo razliko v prejetih in dani zadetkih.

(eP)

brežice
krško
nk krško
nogometni klub brežice
nogomet
kmn sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja