Skip to main content
Torek, 16. april 2024
24.05.2019
14:17
Foto: Občina Krško
V Krškem so izbrali naj prostovoljki in naj prostovoljsko organizacijo v 2018. Nagrade in priznanja so prostovoljci prejeli na dogodku v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva v Dvorani v parku.

KRŠKO Nesebična pomoč drugim, pripravljenost žrtvovati se za sočloveka in več sto ur opravljenega prostovoljnega dela letno – vse to odlikuje letošnje naj prostovoljce v občini Krško.

V kategoriji do 30 let je to postala Katarina Brodnik, ki je štiri leta prostovoljka in animatorka v okviru Mladinske točke Raka, to leto pa so ji zaupali in predali vlogo vodje.

V kategoriji nad 30 let je največ glasov prejela Đurđa Braje, aktivna prostovoljka Zveze prijateljev mladine Krško, ki izvaja delavnice za otroke in mladostnike, svetuje na TOM telefonu, predava, hkrati pa je tudi ustanoviteljica neprofitnega društva za motivacijo razvoja osebnosti Fokus Krško. S prostovoljstvom se ukvarja že 21 let.

Naziv Naj prostovoljska organizacija leta 2018 pripada Zvezi prijateljev mladine Krško, ki je v lanskem letu z 218 prostovoljci izvajala številne programe, od letovanja in zimovanja otrok in mladostnikov iz socialno manj spodbudnih okolij, aktivnosti ob dnevu otroka, dnevu za spremembe, psihosocialno pomoč in svetovanje ter drugih.

 

 

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja