Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
30.06.2021
13:14
PD Imani Brežice, državno prvenstvo
Foto: Plesno društvo Imani Brežice
Po težki plesni sezoni, ki so jo zaradi razmer pandemije preživljali plesalci in trenerji Plesnega društva Imani je bil zaključek sezone več kot uspešen.

Plesno društvo Imani v letu 2021

BREŽICE Društvo je ob zaključku šolskega leta izvedlo kar 20 internih nastopov, pod mentorstvom učiteljic Anje Baškovč, Sare Levičar, Nastje Rajkovič, Sanje Spirić in Valentine Zajtl, ki so nadomestili letno produkcijo, hkrati pa so se vse od marca intenzivno pripravljali na svoje nastope na državnem prvenstvu, ki se je zaključilo v soboto, 26. junija 2021. Dolgi treningi in delo vztrajnih plesalcev ter trenerk se je več kot obrestovalo, saj so si na državnem prvenstvu priplesali zavidljive rezultate in popeljali plesalce tudi v slovensko državno reprezentanco, ki bo zastopala barve slovenske zastave na Evropskem prvenstvu na Poljskem.

Da vztrajnost ne pozna meja so plesalci s pomočjo trenerk dokazali z dolgimi urami treningov, ki so se vlekli tudi pozno v noč. Ljubezen do plesa, ki je pri plesalcih vedno prisotna, je bila več kot očitna tudi na odru. Plesalci sodobnega plesa so junija nastopili na Območni reviji plesnih skupin v organizaciji JSKD OI Brežice, kjer so iz strani plesne selektorice dobili odlične ocene. Za koreografije skupin, ki so se predstavile (Sodobni ples 1-3, 4+5, 7+8, Ka Bavidas Pelera mlajši in Ka Bavidas Pelera) pa je poskrbela Sanja Spirić.

Plesno društvo Imani Brežice

Nekaj tednov kasneje pa so se tekmovalci hip hopa ponosno vrnili v Brežice z zavidljivimi rezultati in evforično energijo po odplesanih finalnih nastopih. Odlične rezultate so si priplesale plesalke v kategoriji hip hop dvojic: Nives Tomše in Alja Poldan 15. mesto, pod trenerskim vodstvom Anje Baškovč. Pod trenerskim vodstvom Valentine Zajtl: Pika Dukič in Hana Lopatič 9. mesto ter Lana Hribar in Neli Bokor, ki sta osvojili odlično 8. mesto. V omenjeni kategoriji sta blesteli tudi Ana Binter in Lenja Šimunovič, ki sta s solzami sreče dvignili pokal za osvojeno 3. mesto.

Hip hop mala skupina je v veliki konkurenci članske kategorije zasedla 11. mesto, medtem ko je v mlajši kategoriji mala skupina zasedla 15. mesto. Svojo energijo sta na plesišču med solistkami delili tudi mladinki Michaela Volčanjšek z osvojenim 29. in Živa Vrhovšek s 26. mestom. Za popoln zaključek obeh tekmovalnih dni sta poskrbeli tako članska formacija Intrepide kot mladinska From the block, ki sta odplesali finale kraljeve kategorije in obe končali na odličnem 7. mestu.

Vsem plesalcem, staršem in učiteljem iskreno čestitamo ter želimo obilo volje pri nadaljem ustvarjanju po zasluženih počitnicah.

Plesno društvo Imani

brežice

Pridružite se nam