Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
04.08.2022
21:49
Nejc Cehte
Foto: RZS
Posavski rokometaš in slovenski reprezentant bo v novi sezoni igral na Danskem, kamor se je preselil iz Nemčije.

Cehte na Danskem

KRŠKO Nejc Cehte je bil nazadnje član makedonskega Vardarja in ko so Makedonci zaradi finančne nediscipline izgubili mesto v evropskih tekmovanjih, je desni zunanji rokometaš poiskal nov klub. V novi sezoni bo Cehte igral na Danskem, pri prvaku danske lige, ekipi GOG.

"Najtežji del bo učenje danskega jezika"

"Zelo sem vesel in ponosen sem, da smo z GOG-om sklenili sodelovanje. Vsi vedo, da je to fantastičen klub. Zelo se veselim tudi ponovnega igranja v Ligi prvakov," je ob sklenitvi sodelovanja povedal 29-letni Brestaničan. Od novih soigralcev pozna Mortna Olsena, s katerim sta igrala v nemškem Hanovru in ki mu je pomagal pri prestopu v danskega prvaka. "Najtežji del prilagajanja na novo okolje bo verjetno znanje danskega jezika," o novi sredini še pove Cehte.

"Cehte je dober strelec, bo velika okrepitev za našo obrambo"

"Že nekaj časa smo iskali dodatnega desnega zunanjega igralca, zdaj pa se je ponudila res dobra priložnost. Nejc Cehte je dober strelec, obenem pa bo velika pridobitev za našo obrambo," je o okrepitvi povedal direktor kluba direktor GOG Kasper Jørgensen. "Z njim ima naša ekipa dodatno širino in moč, ki sta potrebni za istočasno igranje v treh tekmovanjih, v katerih se moramo izkazati."

44 nastopov za reprezentanco

Nejc Cehte je redni član slovenske reprezentance, do danes je zanjo zbral 44 nastopov in dosegel 66 golov.

rokomet
krško

Pridružite se nam