Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
05.04.2022
09:30
Ema Rožman, Neli Šušteršič
Foto: DBV Katana Globoko
Članici DBV Katana Globoko Neli Rožman in Ema Šušterič sta na evropskem prvenstvu v Ju-Jitsu osvojili bronasto medaljo. Slovenci so v Grčiji osvojili zlato, dve srebrni in pet bronastih medalj.

Neli in Ema bronasti na evropskem prvenstvu v ju-jitsu

BREŽICE V Društvu borilnih veščin Katana se veselijo novega uspeha članic, Neli Rožman in Ema Šušterič sta na evropskem kadetskem in mladinskem prvenstvu v Ju-Jitsu v Grčiji osvojili bronasto medaljo. Da sta dekleti dobro pripravljeni na njuno prvo večje tekmovanje sta dokazali že na državnem prvenstvu in mednarodnem turnirju Robi Rajh, kjer sta prepričljivo osvojili prvi mesti.

Več kot 600 tekmovalcev iz 25 držav

Na Evropskem prvenstvu, ki je med 1. in 3. aprila 2022 potekalo v Grčiji na Kreti, je nastopilo več kot 600 bork in borcev iz 25 držav. Barve slovenske zastave sta zastopali tudi Neli in Ema, ki sta tekmovali v disciplini »duo sistem« v kategoriji mladink U21 med ženskimi pari. 

Belgijki premočni, na koncu vendarle do medalje

Neli in Ema sta stopili na tatami že v petek - na prvi dan tekmovanja. Prvo borbo sta imeli proti nasprotnicama Becker/Eishanzada iz Nemčije, ki sta jih prepričljivo premagali z rezultatom 63,5 proti 57,0. Naslednjo borbo sta z rezultatom 62,0 proti 63,5 na tesno izgubili proti kasnejšima evropskima prvakoma Collie/Rapilly iz Belgije. Sledila je zadnja borba proti belgijskemu paru Jansen/Simons, ki pa se je tokrat izkazal za premočno oviro.

Pridružili sta se klubskima kolegicama

Brežičanki sta na koncu osvojili odlično tretje mesto in bronasto odličje, kar je lep rezultat in spodbuda za nadaljnja tekmovanja v mladinski kategoriji. S tem rezultatom sta se pridružili uspešnima klubskima kolegicama Jedert Jevševar in Maruši Rus, ki sta v lanskem letu kraljevali v mladinski kategoriji tako na evropski kot na svetovni ravni, z letošnjim letom pa sta prestopili v člansko kategorijo.

S Krete z osmimi medaljami

Poleg Eme in Neli sta se iz Društva borilnih veščin Katana tekmovanja udeležila še njun trener in selektor slovenske duo reprezentance Jure Žabjek in sodnik Ognjen Saje. Slovenija je skupno osvojila zlato, dve srebrni in pet bronastih odličij ter dve 5. mesti, dve 9. mesti in eno 13. mesto.

borilni športi
brežice
fotogalerija
dbv katana globoko

Pridružite se nam

Novice iz Posavja